Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ελλάδα - Τουρκία στο ίδιο τραπέζιΚωδικός: 978-960-406-056-6Έτος έκδοσης: 2002Συγγραφέας: Akin, Engin & Λαμπράκη, ΜυρσίνηΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ)Μαγειρική / φαγητό & ποτό κλπ

Ελλάδα - Τουρκία στο ίδιο τραπέζι
Tιμή Καταλόγου:29.32
Έκπτωση:20%
Τελική Τιμή:23.45€

Η Μυρσίνη Λαμπράκη και η Engin Ankin υπερβαίνουν τα αυστηρά και καθορισμένα όρια των προκαταλήψεων που χωρίζουν τους δύο λαούς και καταθέτουν το δικό τους τρόπο για να προσεγγίσουμε το κοινό μας παρελθόν, τα κοινά προϊόντα μιας κοινής γεωγραφίας και μιας κοινής γαστρονομικής φιλοσοφίας. Η κατάθεση των δικών τους γευστικών εμπειριών, από τις δεκάδες ξεχασμένες τοπικές κουζίνες, που συμπιέστηκαν κάτω από τη σαρωτική επέλαση και την απελπιστική εθνική τυποποίηση και ομοιομορφία του μουσακά και του μπακλαβά, αν και αρχικά φάνταζε ένα παράτολμο εγχείρημα, είναι πλέον πραγματικότητα. Οι δύο συγγραφείς ευελπιστούν ότι η τελική αίσθηση που θα αφήσει το βιβλίο στον αναγνώστη δεν θα περιοριστεί «στο στόμα», αλλά θα μας φέρει σε στενότερη επαφή με το «διπλανό» μας και σε μεγαλύτερη οικειότητα μαζί του, αν μη τι άλλο για να γνωρίζουμε καλύτερα και τους εαυτούς μας. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο
Σελίδες: 381
Θέματα: Μαγειρική / φαγητό & ποτό κλπ
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα