Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Είδωλα πολιτισμούΚωδικός: 978-960-310-152-9Έτος έκδοσης: 1991Συγγραφέας: Τσουκαλάς, ΚωνσταντίνοςΕκδοτικός οίκος: ΘΕΜΕΛΙΟΠολιτική επιστήμη και θεωρία

Είδωλα πολιτισμού
Tιμή Καταλόγου:26.50
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:9.30€

(. . .) Το κείμενο που ακολουθεί ελπίζει να συμβάλει σε μια κάποια «αντίσταση» αν όχι ως προς την απαισιοδοξία, τουλάχιστον ως προς την διάχυτη αποδοχή του τρέχοντος κοινωνικοπολιτικού Όντος ως αναγκαίας και αξεπέραστης κοινωνικής μορφής. Επιχείρησα, με όσο το δυνατόν πιο αναλυτικούς όρους, να δείξω ότι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται σήμερα η διαπλοκή της Οικονομίας, της Πολιτικής και των δικαιωμάτων με τις τρέχουσες μορφές των κοινωνικών συμπεριφορών, ανταγωνισμών και επιεικειών δεν είναι ούτε εσωτερικά αρραγής, ούτε ιστορικά αναπόφευκτος ούτε λογικά ή ηθικά θεμελιωμένος. Και να υπαινιχθώ ότι οι τρέχουσες και ανυπέρβλητες αντιφάσεις που υφέρπουν στο σύστημα του κυρίαρχου λόγου δεν είναι δυνατόν παρά να εκραγούν, οδηγώντας σε νέες κοινωνικές αξιώσεις, θεσμοθετήσεις και εκλογικεύσεις. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 595
Θέματα: Πολιτική επιστήμη και θεωρία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα