Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η Παναγία της Τήνου και η Μονή ΚεχροβουνίουΚωδικός: 978-960-87087-8-5Έτος έκδοσης: 2007Συγγραφέας: Φλωράκης, Αλέκος Ε., 1948-Εκδοτικός οίκος: ΧελάνδιονΕλλάδα, Θρησκευτικά κτίρια, Οδηγοί για μουσεία, ιστορικά μνημεία, γκαλερί τέχνης

Η Παναγία της Τήνου και η Μονή Κεχροβουνίου
Tιμή Καταλόγου:15.21
Έκπτωση:75%
Τελική Τιμή:3.80€

Η Παναγία της Τήνου θεωρείται, και όχι άδικα, το μεγαλύτερο Προσκύνημα της πατρίδας μας, ίσως μετά το αγιώνυμο όρος Άθω, το οποίο όμως δεν παρουσιάζει τον ομαδικό και λαϊκό χαρακτήρα της Τήνου. Από τα πρώτα χρόνια μετά την εύρεση της θαυματουργής εικόνας, το 1823, και την οικοδόμηση του ναού, χιλιάδες Έλληνες από την ελεύθερη και την υπόδουλη τότε Ελλάδα ανέβηκαν τα μαρμάρινα σκαλιά της Μεγαλόχαρης. Παλαιότερα, όταν οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα επίπονες, το ταξίδι πολύωρο ή και πολυήμερο, οι θάλασσες ατιθάσευτες για τα πλοία της εποχής, το προσκύνημα αυτό ήταν όντως μια ιερή αποδημία, μια τελετουργική διαδρομή από το ανθρώπινο στο θείο, από το εγκόσμιο στο ιερό. Και σήμερα όμως η Παναγία της Τήνου δεν παύει ν` αποτελεί μεσίτρια για τις διψασμένες ψυχές, καταφυγή νοσούντων και καμνόντων, χορηγό άρρητων θαυμάτων, μυστικών και φανερών. Στην ανηφορική διαδρομή προς το ναό της -διαδρομή σωματική και πνευματική- το βιβλίο αυτό θα είναι οδηγός και μαζί συνέκδημος, καθώς δεν ακολουθεί τη συνήθη χρονολογική παράθεση των πληροφοριών αλλά τα ίδια τα βήματα του προσκυνητή· τις εικόνες του νου και τα σκιρτήματα της καρδιάς.

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 160
Θέματα: Ελλάδα, Θρησκευτικά κτίρια, Οδηγοί για μουσεία, ιστορικά μνημεία, γκαλερί τέχνης
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα