Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Σοφία Εγκαστρωμένου - Σλήμαν: Γράμματα στον ΕρρίκοΚωδικός: 978-960-03-3897-3Έτος έκδοσης: 2005Συγγραφέας: Μπόμπου - Πρωτοπαπά, ΕλένηΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΚαστανιώτηΒιογραφία: γενικά, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Σοφία Εγκαστρωμένου - Σλήμαν: Γράμματα στον Ερρίκο
Tιμή Καταλόγου:21.20
Έκπτωση:67%
Τελική Τιμή:6.90€

Η έκδοση των επιστολών της Σοφίας Σλήμαν προς τον σύζυγό της Ερρίκο δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να σχηματίσει μια εικόνα του διάσημου αυτού γάμου, καθώς ο Σλήμαν, ένας από τους διασημότερους άντρες του 19ου αιώνα, συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, και ακόμη τα συγκεντρώνει, εκατόν δεκατέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του, εξαιτίας του έργου του και της προσωπικότητάς του, τα οποία αμφισβητήθηκαν και αμφισβητούνται ακόμη. Η δεκαοκτάχρονη αρσακειάδα Σοφία Εγκαστρωμένου παντρεύτηκε το 1869 τον σαρανταεπτάχρονο εκατομμυριούχο, ο οποίος, εγκαταλείποντας τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, έκανε σκοπό της υπόλοιπης ζωής του την ανακάλυψη της Τροίας του Ομήρου. Αυτήν ακριβώς την εποχή επέλεξε μια Ελληνίδα ως δεύτερη σύζυγό του. Τα γράμματα της Σοφίας στον Ερρίκο μας δίνουν την πιο αξιόπιστη εικόνα αυτού του γάμου, καθώς, μέσα από τις σελίδες τους, παίρνει τον λόγο η Σοφία απαλλαγμένη κατά το δυνατόν από τη βαριά σκιά του συζύγου της, μιλώντας μαζί του για όλα όσα έζησαν μαζί.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 283
Θέματα: Βιογραφία: γενικά, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα