Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Αντίληψη και θεωρία ως πρακτικέςΚωδικός: 978-960-218-456-1Έτος έκδοσης: 2006Συγγραφέας: Θεοδώρου, ΠάνοςΕκδοτικός οίκος: ΚΡΙΤΙΚΗΦιλοσοφία, Φαινομενολογία και υπαρξισμός, Φιλοσοφία της επιστήμης

Αντίληψη και θεωρία ως πρακτικές
Tιμή Καταλόγου:13.90
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:4.90€

Στην παρούσα μονογραφία ο Πάνος Θεοδώρου επιχειρεί δύο πράγματα. Από τη μια, παρουσιάζει την προσέγγισή του σε ορισμένα σημεία της φαινομενολογικής σκέψης του Έντμουντ Χούσερλ καθώς και τις απόψεις του για το φαινόμενο του νοητικού πειραματισμού στις επιστήμες και στη φιλοσοφία. Από την άλλη, εφαρμόζει αυτή την ερμηνεία σε καίρια ζητήματα της φιλοσοφίας της αντίληψης, της φιλοσοφίας της επιστήμης, και της φιλοσοφίας της πράξης. Τα ζητήματα αυτά αντιμετωπίζονται μέσα στην ενιαία προοπτική του ερωτήματος για τη δυνατότητα και το νόημα της συγκρότησης αντικειμενικοτήτων στην αντίληψη, στη θεωρία και στην πράξη. Συνολικά, αναδεικνύεται ανάγλυφα ο απαράκαμπτος φαντασιακός χαρακτήρας της συγκρότησης των αντικειμενικοτήτων εν γένει και υποδεικνύονται οι κίνδυνοι που απορρέουν από τη συγκάλυψη και την άγνοια αυτού του χαρακτήρα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 275
Θέματα: Φιλοσοφία, Φαινομενολογία και υπαρξισμός, Φιλοσοφία της επιστήμης
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα