Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΩΝ STUKASΚωδικός: 978961000000Συγγραφέας: RUDEL HANS-ULRICHΕκδοτικός οίκος: EUROBOOKS

ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΩΝ STUKAS
  • ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΩΝ STUKAS
  • ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΩΝ STUKAS
  • ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΩΝ STUKAS
  • ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΩΝ STUKAS
  • ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΩΝ STUKAS
  • ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΩΝ STUKAS
Tιμή Καταλόγου:22.00
Έκπτωση:25%
Τελική Τιμή:16.50€

Αυτή είναι η αυτοβιογραφία του Hans-Ulrich Rudel, του πιο επιτυχημένου πιλότου του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Κατά την διάρκεια του πολέμου (1939-1945) ο Rudel (1916-1982) ως πιλότος της Γερμανικής Αεροπορίας (Luftwaffe ) πραγματοποίησε 2530 αεροπορικές αποστολές, (παγκόσμιο ρεκόρ) κυρίως στο ρωσικό μέτωπο. Κατέστρεψε επιτυχώς πάνω από 2000 στόχους συμπεριλαμβανομένων 519 αρμάτων, 13 αεροσκαφών, ενός θωρηκτού πλοίου, δύο ταχύπλοων σκαφών, 4 θωρακισμένων τραίνων, 800 οχημάτων, πυροβόλων όπλων, αποθηκών κ.λπ. Επέζησε από 32 πτώσεις του αεροπλάνου του , τραυματίστηκε 5 φορές και μία φορά ,μετά από κατάρριψη του περπάτησε 40 χλμ ανυπόδητος πίσω από τις εχθρικές γραμμές. Κέρδισε όλες τις διακρίσεις που είχαν θεσπισθεί για πράξεις ανδρείας και έτσι ένα νέο μετάλλιο έπρεπε να σχεδιαστεί για αυτόν και μόνο. Ο Rudel ήταν ο μόνος Γερμανός που παρασημοφορήθηκε με την ανωτάτη διάκριση: τον  Σταυρό των ιπποτών του Σιδήρου Σταυρού με Χρυσά Φύλλα Δρυός μετά Ξιφών και Αδαμάντων.

 Επέζησε του πολέμου παρά την απώλεια του ενός ποδιού του και την επικήρυξη του με 100.000 ρούβλια από τον ίδιο τον Στάλιν. Παρά την αναπηρία του έκανε ορειβασία μετά από τον πόλεμο και σχεδίασε εξοπλισμό αναρρίχησης για άτομα με ειδικές ανάγκες. Βοήθησε επίσης τους Αμερικανούς για τον σχεδιασμό αεροσκαφών και οι ιδέες του βοήθησαν στην ανάπτυξη του αεροσκάφους Α-10 Warthog.

Σελίδες 360.

 

Υπάρχουσες Κριτικές: 3