Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Waffen SS και επιχείρηση Nordwind Μνήμες από τη γερμανική αντεπίθεση στο Δυτικό Μέτωπο 1945Συγγραφέας: Zoepf WolfΕκδοτικός οίκος: ΙΩΛΚΟΣΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Waffen SS και επιχείρηση Nordwind  Μνήμες από τη γερμανική αντεπίθεση στο Δυτικό Μέτωπο 1945
Tιμή Καταλόγου:23.00
Έκπτωση:50%
Τελική Τιμή:11.50€

Το βιβλίο«Waffen SS και επιχείρηση Nordwind» ανατρέπει την αντίληψη ότι η τελευταία γερμανική επιθετική επιχείρηση στη Δύση ήταν η αντεπίθεση των Αρδενών. Η επιχείρηση «Nordwind» [Βόρειος ’νεμος], τον Ιανουάριο του 1945, με τρία γερμανικά Σώματα Στρατού αρχικά και αργότερα μέ πέντε, ήταν ο τελευταίος βρυχηθμός της γερμανικής πολεμικής μηχανής στο Δυτικό Μέτωπο. Ήταν μια απεγνωσμένη απόπειρα, με μια σειρά απώτερων στρατηγικών-πολιτικών στόχων, όπως η εκμηδένιση των αμερικανικών δυνάμεων στα Κάτω Βόσγια και την Πεδιάδα της Αλσατίας, ο εξαναγκασμός τους σε εκκένωση του Στρασβούργου και το σπάσιμο της αμερικανο-γαλλικής συμμαχίας από τον πληγωμένο Ντε Γκωλ.
Ένας εξαιρετικά σκληροτράχηλος μαχητής των Waffen SS, που ακόμη και οι βετεράνοι αντίπαλοί του αναγνώρισαν μεταπολεμικά την εντιμότητά του και την προσήλωσή του στις πολεμικές επιχειρήσεις, δίνει ευσυνείδητα τη δική του άποψη και τη δική του οπτική για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη νεότητά του. Η ελληνική έκδοση περιλαμβάνει 35 χάρτες, συγκριτικό πίνακα βαθμών, φωτογραφίες και ευρετήριο. Σελίδες 497.

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ