Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 1941-1945 ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟΚωδικός: 978960983273Συγγραφέας: Gottlob Herbert BidermannΕκδοτικός οίκος: EUROBOOKSΠΡΟΣΦΟΡΑ -50 ΕΩΣ 80%

ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 1941-1945 ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
  • ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 1941-1945 ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Tιμή Καταλόγου: 28.08€
`Εκπτωση:17%
Τελική Τιμή:24.00€
Προσφορά: 8.00€
Κέρδος:  67%

 

 

  Μέσα στην κόλαση πού ήταν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, το Ανατολικό Μέτωπο ήταν ή καρδιά της, φτιαγμένη από φωτιά και πάγο. Ό Γκότλομπ Χέρμπερτ Μπίντερμαν υπηρέτησε σε εκείνο το θανάσιμο θέατρο επιχειρήσεων από το 1941 έως το 1945 και τα απομνημονεύματα του από εκείνα τα χρόνια αναπαράγουν τις εικόνες, τούς ήχους και τις οσμές του πολέμου, καθώς επίσης απεικονίζουν έναν στρατό πού ακολουθούσε τον δρόμο προς την καταστροφή.

   Μία στοχαστική αφήγηση πού καθηλώνει, από έναν από τα εκατομμύρια ανώνυμους στρατιώτες οι οποίοι πολέμησαν και πέθαναν σε εκείνο το ανελέητο έδαφος, το βιβλίο Σε Θανάσιμη Σύγκρουση μεταφέρει την βαρβαρότητα και την φρίκη του Ανατολικού Μετώπου με λεπτομέρειες πού ποτέ πριν δεν ήταν διαθέσιμες. Προσφέρει την οπτική γωνία ενός στρατιώτη πάνω στην πρώτη γραμμή, παρέχοντας αποκαλυπτικές, νέες πληροφορίες σχετικά με τις καθημερινές επιχειρήσεις και την ζωή στον Γερμανικό Στρατό.
   'Έχοντας τραυματιστεί πέντε φορές και έχοντας παρασημοφορηθεί με πολλές ηθικές αμοιβές για ανδρεία, ο Μπίντερμαν πολέμησε στην Κριμαία και στην πολιορκία της Σεβαστούπολης. Έλαβε μέρος στις άγριες μάχες στα δάση νοτίως του Λένινγκραντ και το τέλος του πολέμου τον βρήκε μέσα στον θύλακα της Κουρλανδίας. Μοιράζεται τις εντυπώσεις του από το θέαμα αμέτρητων Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου κατά την αρχή της στρατιωτικής του υπηρεσίας, χωρικών πού πάσχιζαν να επιβιώσουν πιασμένοι ανάμεσα σε δύο ανελέητους εχθρούς και πτωμάτων πού είχαν σπαρθεί στο έδαφος. Θυμάται ένα Χριστουγεννιάτικο Δώρο ενός κέικ με τζίντζερ από την πατρίδα, το οποίο κάλυψε την δυσωδία της μάχης, ενός Πάσχα πού γιορτάστηκε με ένα καλάθι γεμάτο με Ρωσικές χειροβομβίδες αντί για αυγά και της σχεδόν θαυματουργής διάσωσής του από πυρά πολυβόλου πού δέχτηκε από μικρή απόσταση. Στο τέλος του βιβλίου του, ξαναζεί την ταπείνωση της παράδοσης σε έναν εχθρό τον οποίο οι Γερμανοί κάποτε χλεύαζαν και δίνει μία λογική ματιά στις συνθήκες ζωής πού επικρατούσαν μέσα στα Σοβιετικά Γκουλάγκ.
   Ή αφήγηση του Μπίντερμαν καταρρίπτει τον μύθο του σχεδόν πλήρως μηχανοκίνητου Γερμανικού Στρατού ο οποίος ποδοπατούσε ατιμώρητος τούς πιο αδύναμους αντιπάλους του. Παρά τις τεράστιες εκτάσεις εδάφους πού κατέκτησαν οι Γερμανοί κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών της επιχείρησης "Barbarossa", ο πόλεμος εναντίον της Ρωσίας παρέμεινε σκληρός και ανηλεής. Με το δυνατό του στυλ γραφής ή Ιστορία του καταγράφει εκείνη την ζωντανή κόλαση στα χρονικά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου καί διευρύνει την άντίληψή μας της πιο θανάσιμη ζώνης μάχης του.
   Ή έκδοση στα Ελληνικά προέρχεται από την έκδοση στην Αγγλική γλώσσα (In deadly combat) της δυναμικής Ιστορίας του Μπίντερμαν πού βασίζεται στην Ιδιωτική έκδοση των απομνημονευμάτων του, υπό τον τίτλο Krim-Kyrland mit der 132. Infanterie-Division 1940 - 1945.
   Ό Γκότλομπ Χέρμπερτ Μπίντερμαν, πού υπηρέτησε στην 132η Μεραρχία Πεζικού, είναι συνταξιούχος της υφαντουργικής βιομηχανίας και διαμένει τώρα στην νότια Γερμανία.  

Σελίδες 480.

 

Υπάρχουσες Κριτικές: 3