Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Οι Ρίζες κα’ – Μη συμβατική ιστορίαΚωδικός: 978960454142Έτος έκδοσης: 2013Συγγραφέας: Γεωργαλάς, Γεώργιος Κ.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Οι Ρίζες κα’ – Μη συμβατική ιστορία
Tιμή Καταλόγου:12.00
Έκπτωση:29%
Τελική Τιμή:8.50€
«Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα». Η φράσις είναι συνήθης και είναι αλήθεια. Όχι όμως ολόκληρη η αλήθεια. Διότι αυτή είναι ότι όχι μόνον η δημοκρατία, αλλά όλα τα πολιτεύματα εφευρέθηκαν από τους Έλληνες. Παντού, μια κάστα ήταν ιδιοκτήτρια της εξουσίας. Οι εκτός αυτής ήταν υπήκοοι. Δεν υπήρχαν πολίτες, πολιτική, θεσμοποιημένο κράτος. Παντού, με μια εξαίρεση. Τους Έλληνες. Όταν ο Κρέων, βασιλεύς των Θηβών, είπε «εγώ είμαι η Πόλις», ο υιός του, ο Αίμων, απάντησε: «καμμιά πόλις δεν είναι ενός ανδρός»( Σοφοκλής, Αντιγόνη). Ο λόγος αυτός είναι τομή στην πανανθρώπινη ιστορία. Πόλις είναι οι πολίτες της. Οι Έλληνες ανεξαρτήτως της μορφής του πολιτεύματος ήσαν πολίτες. Γι’ αυτό διεμόρφωσαν βίο πολιτικόν. Οι πόλεις τους ήσαν συντεταγμένες, όλοι υπέκειντο στους νόμους. Η Πολιτεία λειτουργούσε με θεσμούς. Μόνον στους Έλληνες υπήρχε πολιτικός βίος. Γι’ αυτό δημιούργησαν την πολιτική επιστήμη. Ερεύνησαν όλα τα πολιτεύματα, υπαρκτά, εφικτά, ουτοπικά. Διετύπωσαν τους νόμους της πολιτικής όλες οι πολιτικές θεωρίες γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Όλοι οι μετά επανέλαβαν τους Έλληνες. Τους σχολίασαν, τους προσάρμοσαν. Ουδείς βρήκε κάτι που δεν το είχαν πη. Η πολιτική επιστήμη των Ελλήνων παραμένει εκπληκτικώς σύγχρονη και υπερμοντέρνα. Ο Πλάτων συνιστά σε καιρούς κρίσεως να συμβουλευόμεθα τους. Σε αυτό το βιβλίο θα βρήτε τις λύσεις για τα σημερινά προβλήματα. Τις είχαν βρη οι παλαιότεροί μας Έλληνες. Σελίδες 192