Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΚωδικός: 978618805120Έτος έκδοσης: 2013Συγγραφέας: Hart Liddell H. B.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Tιμή Καταλόγου:25.44
Έκπτωση:33%
Τελική Τιμή:17.00€

Ο Sir Basil Henry Liddell Hart (1895-1970) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς της στρατηγικής του πολέμου του 20ού αιώνα. Οι ριζοσπαστικές θεωρίες που διατύπωσε στη διάρκεια του μεσοπολέμου επηρέασαν τα στρατηγικά δόγματα των Μεγάλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα της Γερμανίας, η οποία τις εφήρμοσε με μεγάλη επιτυχία στα πρώτα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με το σαρωτικό blitzkrieg.

Μετά τη λήξη του πολέμου, ο Liddell Hart συνάντησε τους κορυφαίους Γερμανούς στρατηγούς που κρατούνταν από τους Συμμάχους στη Νυρεμβέργη, συζήτησε μαζί τους και κατέγραψε τις μαρτυρίες τους. Το πλούσιο αυτό υλικό, συστηματοποιημένο και εμπλουτισμένο με τις γνώσεις και τις κρίσεις του συγγραφέα, δημοσιεύεται στο ανά χείρας βιβλίο, αποκαλύπτοντας τις άγνωστες πτυχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και δίδοντας απάντηση σε σημαντικά ερωτήματα:

 Πως κατόρθωσε η Γερμανία να κατατροπώσει τους Συμμάχους το 1940;

 Γιατί άφησε ο Χίτλερ τους Βρετανούς να διαφύγουν από τη Δουνκέρκη;

 Γιατί συνεχίστηκε ο πόλεμος μετά τη συνθηκολόγηση της Γαλλίας;

 Γιατί ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Ελλάδα και κατόπιν στη Ρωσία;

 Γιατί οι Γερμανοί στρατηγοί δεν τον ανέτρεψαν;

 "Το βιβλίο του Liddell Hart αποτελεί μια σημαντική και ενδιαφέρουσα μελέτη, απαραίτητη σε οιονδήποτε θέλει να μάθει τι πραγματικά συνέβη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο". Hanson W. Baldwin, The New York Times