Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Το ελληνικόν αλφάβητον Καταγωγή και εξελίξειςΚωδικός: 978960835840Έτος έκδοσης: 2013Συγγραφέας: Πλεύρης, Κωνσταντίνος Α.

Το ελληνικόν αλφάβητον   Καταγωγή και εξελίξεις
Tιμή Καταλόγου:15.98
Έκπτωση:37%
Τελική Τιμή:10.00€
Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να αποδείξη: 1) ότι το Ελληνικόν Αλφάβητο είναι δημιούργημα Ελληνικό κι όχι σημιτικό-Φοινικικό 2) ότι οι σημίτες-Φοίνικες αντιγράψανε τους Έλληνες στο θέμα του Αλφαβήτου 3) ότι η γνώμη για Φοινικοσημιτική προέλευσι του Αλφαβήτου μας υποστηρίζεται αντεπιστημονικά, δηλαδή χωρίς στοιχεία ή επιχειρήματα 4) ότι σκόπιμα από την νεοελληνική σχολική και πανεπιστημιακή εκπαίδευση αποσιωπούνται οι επιστήμονες που απέδειξαν την Ελληνικότητα του Αλφαβήτου μας 5) ότι η διάδοσις της απόψεως ότι δήθεν το Ελληνικό Αλφάβητο προέρχεται από το σημιτικοφοινικικό εξυπηρετεί μισελληνική πολιτική Μέσον προς επιδίωξιν του προαναφερθέντος σκοπού είναι ο ελεύθερος επιστημονικός διάλογος, τον οποίον εμείς δεχόμαστε και γι' αυτό αναδημοσιεύουμε επακριβώς όσα ισχυρίζονται οι Φοινικιστές. Αυτοί τουναντίον αποφεύγουν συστηματικά κάθε διάλογο κι επί πλέον δεν αναφέρουν τις αντίθετες γνώμες, διότι φοβούνται την ιστορικήν αλήθειαν, που όταν λάμψη προβάλλει τον Ελληνισμόν. Τα κείμενα που ακολουθούν περιλαμβάνουν: 1) την μελέτη μου για το Ελληνικόν Αλφάβητο που πρωτοκυκλοφόρησα το 1981 2) την διαμάχη με άρθρα και επιστολές στο περιοδικό ΔΑΥΛΟ και στην εφημερίδα "Καθημερινή" κατά την οποίαν οι οπαδοί της σημιτοφοινικικής προελεύσεως του Αλφαβήτου μας κυριολεκτικώς διελύθησαν, όπως θα διαπιστώση και ο αναγνώστης 3) την αλληλογραφία μου με το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και τους ανίδεους αρμοδίους, από την οποία φαίνεται πόσον οι υπεύθυνοι που καθορίζουν την εκπαιδευτική πολιτική του κράτους αγνοούν το ζήτημα της καταγωγής του Αλφαβήτου μας 4) τον δικαστικό αγώνα κατά των σημιτοπλήκτων στην διάρκεια του οποίου αδιάντροπα εφυγομάχησαν 5) τας δηλώσεις στην βουλή και γενικώς την δημοσιότητα που έλαβε το θέμα του αλφαβήτου μας στην Ελλάδα και στον διεθνή επιστημονικό χώρο 6) την αναφορά ονομάτων των μεγαλυτέρων ειδικών επιστημόνων, Ελλήνων και ξένων, που υπεστήριζαν και απέδειξαν την Ελληνικότητα του Αλφαβήτου μας και παράθεσι των στοιχείων και επιχειρημάτων που παρουσιάζουν Μετά από όλα αυτά πιστεύω ότι κάθε αναγνώστης θα παραδεχθή ότι η υπόθεσις του Ελληνικού Αλφαβήτου είναι πια ξεκαθαρισμένη. Δεν μένει πλέον η παραμικρά αμφιβολία για την Ελληνική προέλευσί του. Όσοι την αρνούνται το κάνουν δίχως στοιχεία, δηλαδή με τρόπο αντεπιστημονικό. 246 σελ.