Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ IRA Εξομολογήσεις ενός «Τρομοκράτη»Κωδικός: 978960943136Έτος έκδοσης: 2014Συγγραφέας: Gerry Bradley Brian FeeneyΠΡΟΣΦΟΡΑ -50 ΕΩΣ 80%

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ IRA Εξομολογήσεις ενός «Τρομοκράτη»
Tιμή Καταλόγου: 22.23€
`Εκπτωση:17%
Τελική Τιμή:19.00€
Προσφορά: 9.50€
Κέρδος:  50%

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΥ ΑΝΔΡΑ ΤΟΥ IRA 

Για τον Τζέρρυ Μπράντλεϋ ο IRA ήταν η ζωή του. Στα 15 του χρόνια για πρώτη φορά αναγκάστηκε να υπερασπιστεί την οικογένεια και την συνοικία του από τις επιθέσεις των φιλοβρεταννικών συμμοριών. Από τότε, έως το τέλος της πολυτάραχης ζωής του, υπήρξε ένα από τα πιο αφοσιωμένα και ενεργά μέλη του IRA στο Μπέλφαστ. Για σχεδόν τρεις δεκαετίες έλαβε μέρος σε αμέτρητες βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις εναντίον του Βρεταννικού στρατού και των φιλοκυβερνητικών οργανώσεων, έπεσε επανειλημμένως θύμα προδοσίας, φυλακίστηκε και βασανίστηκε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Και στο τέλος όταν πια η ηγεσία του IRA πήρε στροφή προς την πολιτική δράση και τα όπλα σίγησαν, φάνηκε πως δεν υπήρχε πλέον καμία θέση, κανένα παρόν και μέλλον, για αμετανόητους ακτιβιστές όπως ο Μπράντλεϋ.

Το αυτοβιογραφικό αυτό βιβλίο γράφτηκε με την συνδρομή ενός κορυφαίου Ιρλανδού χρονικογράφου του IRA, του Μπράιαν Φήνεϋ. Πέραν της καταιγιστικής δράσης που ξεδιπλώνεται στις σελίδες του, παράλληλα, προσφέρει στον Έλληνα αναγνώστη την ευκαιρία να διαβάσει και να κατανοήσει την αλληλουχία των αιματηρών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην σύγχρονη ιστορία της Β. Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου . Εξεδόθη για πρώτη φορά στην Ιρλανδία το 2010, χωρίς την επίσημη άδεια &ndashκαι λογοκρισία- του IRA.

Λίγο χρόνο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, ο συγγραφέας, μετά τις αποκαλύψεις-εξομολογήσεις στις οποίες είχε προβεί, απομονωμένος πια και διωκόμενος από εχθρούς και παλιούς συντρόφους, οδηγήθηκε στην κατάθλιψη και την αυτοκτονία.

Σελίδες 336, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και χάρτες της Ιρλανδίας και του Μπέλφαστ όπου έλαβαν χώρα τα γεγονότα που περιγράφονται στο βιβλίο.

Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο Facebook οπού μπορείτε να διαβάσετε την εισαγωγή στην Ελληνική έκδοση, τον πρόλογο του Μπράιαν Φήνεϋ και τα δύο πρώτα κεφάλαια του βιβλίου:

Στην Υπηρεσία του IRA

 Κριτική του www.propaganda.net. για το βιβλίο εδώ