Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΠΕΡΟΣ, Ο ΤΡΕΛΟΚΑΜΠΕΡΟΣ - Η ζωή του πρώτου Έλληνα στρατιωτικού αεροπόρουΚωδικός: 978960935593Έτος έκδοσης: 2014Συγγραφέας: Αντιγόνη Καμπέρου

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΠΕΡΟΣ, Ο ΤΡΕΛΟΚΑΜΠΕΡΟΣ - Η ζωή του πρώτου Έλληνα στρατιωτικού αεροπόρου
Tιμή Καταλόγου:15.98
Έκπτωση:31%
Τελική Τιμή:11.00€

Ο Δημήτριος Καμπέρος (1883-1942) ξαναπετάει με τα φτερά αυτού του βιβλίου. Υπήρξε ο πρώτος στρατιωτικός αεροπόρος, θρύλος για τα κατορθώματα του τόσο σε πόλεμο όσο και σε περίοδο ειρήνης. Η μόνη του “τρέλα” ήταν η περιφρόνηση του για τον κίνδυνο και η λαχτάρα του να κατακτήσει τους αιθέρες. Με ενθουσιασμό και τόλμη, ο “τρελο-Καμπέρος” έσπασε τα ρεκόρ της εποχής του. Χάρη στα ριψοκίνδυνα ακροβατικά του στον αέρα και στις τολμηρές πτήσεις που έκοβαν την ανάσα του μαγεμένου πλήθους, έμεινε στην ιστορία με την έκφραση ”τρελοκαμπέρο” που χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα για να χαρακτηρίσουμε κάποιον ασυγκράτητο και ατρόμητο.

Ο Πειραιώτης αεροπόρος μετέτρεψε το πρώτο στρατιωτικό αεροπλάνο σε υδροπλάνο το 1912, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στη διαδρομή Ύδρα - Φάληρο. Στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο εκτελούσε αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τον εχθρό ρίχνοντας βόμβες χειρός μετατρέποντας το σε βομβαρδιστικό. Επικίνδυνα ακροβατικά σηματοδότησαν τον ατίθασο χαρακτήρα του, το ακούραστο πνεύμα, την εργατικότητα του, και το πηγαίο του χιούμορ. Λες και έδινε ζωή σ΄ αυτό το “συρματέμιο πουλί”. Άνθρωπος και αεροπλάνο γίνονταν ένα και έσκιζαν τους αιθέρες προκαλώντας θαυμασμό και δέος! Τον εκτίμησαν και τον θαύμασαν για την προσήλωση του στο καθήκον. Παραμένει ζωντανός στις καρδιές πολλών Ελλήνων και μας θυμίζει τη γενναία ψυχή του Έλληνα ακόμη και στις δύσκολες ώρες...

307 σελίδες, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και απεικονίσεις.

 Το βιβλίο είναι ιστορικό αφήγημα γραμμένο από την τρίτη ανιψιά του Δημητρίου Καμπέρου, Την έκδοση προλογίζει ο ανεμοπόρος και μαθητής του Καμπέρου, 94 ετών σήμερα, Αλέξανδρος Αυδής.