Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Μαχαίρια Οδηγός μαχαιρογνωσίας: Για συλλεκτές και χρήστεςΈτος έκδοσης: 2010Συγγραφέας: Χρήστος Χατζιώτης

Μαχαίρια   Οδηγός μαχαιρογνωσίας: Για συλλεκτές και χρήστες
Tιμή Καταλόγου:21.30
Έκπτωση:20%
Τελική Τιμή:17.00€

Πρόκειται για μία εξειδικευμένη έκδοση που αφορά συλλέκτες χειροποίητων μαχαιριών, χρήστες μαχαιριών (όπως για παράδειγμα κυνηγούς, ανθρώπους που ασχολούνται συστηματικά με δραστηριότητες υπαίθρου κλπ), ερασιτέχνες και επαγγελματίες κατασκευαστές χειροποίητων μαχαιριών, καθώς και όσους θα ήθελαν να εντρυφήσουν στον κόσμο των custom μαχαιριών.

Στις σελίδες του βιβλίου περιγράφονται αναλυτικά, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, όλοι οι τύποι λάμας, οι τύποι ατσαλιών και τα χαρακτηριστικά αξιολόγησης ενός ποιοτικού μαχαιριού. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα περιγράφεται η εμφάνιση, οι ιδιότητες και ο τρόπος κατασκευής των διαφορετικών Δαμασκηνών λαμών. Έννοιες και ορισμοί, όπως δαμασκηνές λάμες τύπου twist, San Mai, από Wootz, δαμασκηνές λάμες με μετεωρίτη κλπ, γίνονται απλές και κατανοητές στο ευρύ κοινό. Το βιβλίο περιλαμβάνει σύντομη αναφορά στους σύγχρονους Έλληνες κατασκευαστές χειροποίητων μαχαιριών και στις παραδοσιακές ελληνικές "σχολές" μαχαιριού.

Το κείμενο συμπληρώνουν οδηγίες για το σωστό ακόνισμα και τη συντήρηση των μαχαιριών.

Κυνηγετικές Εκδόσεις, 2010

 

Σελίδες: 160

Εξώφυλλο: Σκληρό