Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣΚωδικός: 978960671635Έτος έκδοσης: 2009Συγγραφέας: Μπαλόγλου Π. Χρήστος

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
Tιμή Καταλόγου:10.60
Έκπτωση:25%
Τελική Τιμή:8.00€

Αρκετοί συγγραφείς της Αρχαιότητος μελέτησαν τα αίτια δημιουργίας του πολιτισμένου βίου και συγκροτήσεως της πόλεως.

Ο Πλάτων αφιέρωσε σε ορισμένους διαλόγους του ιδιαίτερες διατάξεις χωροταξικού και πολεοδομικού χαρακτήρα και διετύπωσε συγκεκριμένα μέτρα για την οργάνωση των πόλεων. Τόσο στον Κριτία όσο και στον Τίμαιο προβάλλονται συγκεκριμένες προτάσεις για την κατασκευή και ρυμοτομία.

Στους νόμους περιγράφονται η θέση, οι τοπογραφικοί και οικονομικοί εν γένει όροι της υπό ίδρυση πόλεως. Με δεδομένο ότι κάθε πολιτική ή νομοθετική ενέργεια πρέπει να αποβλέπει στην βελτίωση των πολιτών, διερευνάται με πάσα λεπτομέρεια ο χωροταξικός και πολεοδομικός διαμερίσματος της πόλεως, τα προβλήματα και ζητήματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, την δίκαιη διανομή του πλούτου, την φορολογία, την ιδιοκτησία, την εγκατάσταση των αλλοδαπών στην πόλη.

Οι προτάσεις του Πλάτωνος, επίκαιρες όπως πάντα, τον αναδεικνύουν και ως πολεοδόμο.

156 σελ.