Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η προδοσία της Κύπρου και εμείς...Κωδικός: 978960674458Έτος έκδοσης: 2015Συγγραφέας: Κώστας Λούρμπας

Η προδοσία της Κύπρου και εμείς...
Tιμή Καταλόγου:25.60
Έκπτωση:22%
Τελική Τιμή:20.00€

Η Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων Κύπρου 1974

Για προδοσία που συντελέστηκε στην Κύπρο κάνει λόγο το νέο βιβλίο του πρώην δημάρχου Γαστούνης, Κώστα Λούρμπα, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βιβλιοπανόραμα, στην Αμαλιάδα. Στις 575 σελίδες του βιβλίου με τίτλο «η προδοσία της Κύπρου και εμείς», ο κ. Λούρμπας συγκέντρωσε στοιχεία και μαρτυρίες πολεμιστών της Κύπρου, επί 40 χρόνια. Σοβαρά ερωτηματικά για την τύχη αγνοούμενων πολεμιστών της Κύπρου και ντοκουμέντα για την στάση της ελληνικής πολιτείας, μετά την κατοχή της Κύπρου. «Ο αδελφός μου Γιάννης Λούρμπας, που ήταν πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοούμενων Πολεμιστών, δολοφονήθηκε μια μέρα πριν την εκδήλωση που είχε προγραμματίσει για να αποκαλύψει στοιχεία για τους αγνοούμενους πολεμιστές της Κύπρου»...  

Περιλαμβάνει άρθρο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου σχετικά με το ρόλο του Κίσσινγερ, τα γεγονότα του Πολυτεχνείου που έγιναν ο τάφος της Κύπρου, βιογραφικά των δύο αδελφών του συγγραφέα, που έχασαν τη ζωή τους για την Κύπρο και ειδικά του Γιάννη Λούρμπα, που ήταν Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοουμένων και δολοφονήθηκε από «αγνώστους», τη δραστηριότητα της Επιτροπής Αγνοουμένων της Κύπρου του 1974, καταλόγους Νεκρών και Αγνοουμένων Ελλήνων στρατιωτών με 200 φωτογραφίες και το ρόλο Κων. Καραμανλή και Μακαρίου καθώς και της τότε στρατιωτικής ηγεσίας.


Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες 30 Ελλήνων στρατιωτών, που επέζησαν από τη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ της 16ης Αυγούστου 1974 και η συνέντευξη του Νικ. Σαμψών το 1999. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογό του: το βιβλίο αυτό περιέχει στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και απόψεις που διαμορφώθηκαν, από τα γεγονότα της προδοσίας της Κύπρου το 1974 και τα βιώματα που είχαμε από τότε, μετά τη θυσία του αδελφού μου Δημητρίου Λούρμπα στις 16/8/1974, κατά την άνιση μάχη της ΕΛΔΥΚ και την εμπλοκή μας στους «σκοτεινούς» διαδρόμους του Κυπριακού, με τη δραστηριότητα του άλλου αδελφού μου Ιωάννη Λούρμπα, στο θέμα της διακρίβωσης της τύχης των Αγνοουμένων και της τιμωρίας των προδοτών. Ήταν Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974 και η δράση του ενοχλούσε κάποια «μυστικά κέντρα εξουσίας», με αποτέλεσμα την άγρια δολοφονία του στις 17/9/1989 και τη συσκότιση του γεγονότος, εδώ και 25 χρόνια τώρα, ακόμα και από την οικογένειά του. 

Εκδόσεις Βιβλιοπανόραμα, Αμαλιάδα 2015

578 σελ.