Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ - ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΣΤΟΧΩΝΚωδικός: 978960931256Έτος έκδοσης: 2009Συγγραφέας: Παναγιώτης Τσιούστας

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ - ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΣΤΟΧΩΝ
Tιμή Καταλόγου:25.00
Έκπτωση:12%
Τελική Τιμή:22.00€

Οι Συνοδευτικές Ομάδες Ασφαλείας, λειτουργώντας ως νησίδα γαλήνης, χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους ως τακτικό πλεονέκτημα για να αποτρέψουν κάθε απειλή.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η ασφάλεια των επισήμων προσώπων είναι ένα θέμα που απασχολούσε ανέκαθεν τις αστυνομικές αρχές, αφού απαιτούσε ειδικές γνώσεις και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Σήμερα δε, η ανάγκη για αρτιότερη εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, δεδομένης της γενικότερης κατάστασης και της εξάπλωσης της τρομοκρατίας που δεν γνωρίζει ούτε όρια ούτε σύνορα.

Στόχος, λοιπόν, του παρόντος Βιβλίου είναι να καλύψει όσο το δυνατόν την ανάγκη αυτή, παρέχοντας στο προσωπικό της ΣΟΑ (Συνοδευτικής Ομάδας Ασφαλείας) τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου ν' ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της.

Οι αρμοδιότητες της ΣΟΑ είναι η φρούρηση του τόπου κατοικίας και εργασίας του επισήμου προσώπου (κεφ. 11) και η συνοδεία του κατά τις μετακινήσεις ή παραστάσεις. Για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να γνωρίζει γενικά περί τρομοκρατίας: ποιες τρομοκρατικές οργανώσεις δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και διεθνώς, ποιοι οι στόχοι τους και ποιες οι μέθοδοι δράσης τους (κεφ. 1). Επίσης, η μελέτη και ανάλυση πραγματικών περιστατικών-επιθέσεων βοηθά ουσιαστικά στην κατανόησή τους αλλά και στην αποτροπή και αντιμετώπιση τέτοιων εγκληματικών επιθέσεων στο μέλλον (κεφ. 2).

Τα μέλη μιας ΣΟΑ πρέπει επίσης να εκπαιδεύονται στην ενστικτώδη οδήγηση (κεφ. 3), στους πεζούς σχηματισμούς (κεφ. 5), στον επιχειρησιακό σχεδιασμό προστασίας (κεφ. 4) και στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά τις αφίξεις και αναχωρήσεις των επισήμων (κεφ. 6) αλλά και στην κίνηση των αυτοκινητοπομπών (κεφ. 7).

Εξίσου σημαντικές γνώσεις πρέπει να έχουν τα μέλη μιας ΣΟΑ σε θέματα όπως οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί (κεφ. 8), η παροχή πρώτων βοηθειών (κεφ. 9] και η χρήση όπλων και τακτικών (κεφ. 10).

Η εκπαίδευση πρέπει να είναι συνεχής, αφού χρόνο με τον χρόνο οι συνθήκες αλλάζουν, η τεχνολογία εξελίσσεται και οι τρομοκράτες εκσυγχρονίζονται - πολύ συχνά δε «προηγούνται» των αστυνομικών αρχών υπερέχοντας τόσο σε γνώσεις όσο και οε εξοπλισμό. Για να αντισταθμιστεί αυτό το μειονέκτημα, απαιτούνται γνώσεις, προσπάθεια και συντονισμός της ΣΟΑ, ώστε να λειτουργεί ενιαία, με συνέπεια και ασφάλεια, τόσο για τον επίσημο που προστατεύει όσο και για τα μέλη της.

303 σελ.

Ο Παναγιώτης Τσιούστας υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ από το 1985 και φέρει τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. Κατέχει πτυχίο εκπαιδευτή της σχολής Μετεκπαίδευσης - Επιμόρφωσης ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα αστυνομικής αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής αμυντικής σκοποβολής. Υπηρέτησε επί δέκα συνεχή έτη ως εκπαιδευτής στο Τμήμα Εκπαίδευσης της ΓΑ.Δ.Α. Συμμετείχε ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια κατάρτισης εκπαιδευτών της ΕΛ.ΑΣ., ενώ παράλληλα διετέλεσε και εκπαιδευτής σε θέματα μεταγωγών κρατουμένων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, όπως επίσης και σε εξωτερικούς και εσωτερικούς φύλακες φυλακών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και σε υπαλλήλους της Ιονικής και Εθνικής Τράπεζας για θέματα χρηματαποστολών και φρούρησης τραπεζών. Το 2002 εκπαιδεύτηκε από την αμερικανική Inter-National Training Incorporated (I.T.I.), όπου πήρε και το ανάλογο πτυχίο και συμμετείχε ως διαπιστευμένος εκπαιδευτής στην Ολυμπιακή εκπαίδευση "Αθήνα 2004" για την προστασία επισήμων προσώπων. Σήμερα υπηρετεί στο Τμήμα Εκπαίδευσης της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας Επισήμων (Γ.Δ.Α.Ε.) ως διαπιστευμένος εκπαιδευτής με εξειδίκευση σε θέματα προστασίας επισήμων προσώπων, φρούρησης ευπαθών στόχων και αντι-παρακολούθησης και είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση των αστυνομικών που υπηρετούν στις Συνοδευτικές Ομάδες Ασφαλείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των αρχηγών όλων των κομμάτων της Βουλής, του προέδρου της Βουλής, των υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών όλων των κομμάτων, καθώς και των Συνοδευτικών Ομάδων Ασφαλείας του αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α, Γ.Ε.Σ., Γ.Ε.Ν., Γ.Ε.Α., και Λιμενικού Σώματος. Επίσης, των αστυνομικών που είναι υπεύθυνοι για τη φρούρηση του Προεδρικού Μεγάρου, του Μεγάρου Μαξίμου, της Βουλής, καθώς και τις κατοικίες των υπουργών και διαφόρων άλλων ευπαθών στόχων του κράτους.