Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 1874-1912 (2 τόμοι)Κωδικός: 978-960-9988Έτος έκδοσης: 2015Συγγραφέας: Δημητρακόπουλος Κ. Αναστάσιος Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 1874-1912 (2 τόμοι)
Tιμή Καταλόγου:25.00
Έκπτωση:20%
Τελική Τιμή:20.00€

Το βιβλίο ξεκινά την εξιστόρηση της πορείας του Ναυτικού το 1874 εκεί όπου την άφησε ο ναύαρχος και ακαδημαϊκός Δ. Φωκάς, και την φθάνει μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου του 1912, τότε που ο Στόλος απέπλεε για τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο.

Πρόκειται για μία περίοδο που, σε ό,τι αφορά στο Ναυτικό, χαρακτηρίζεται από την πρώτη του αναδιοργάνωση, την υποτονική δράση του στον ατυχή Ελληνο-τουρκικό Πόλεμο του 1897 και την μετέπειτα σοβαρή προσπάθεια ανάπυξης και εκσυγχρονισμού, με κατάληξη την επιτυχή ανταπόκρισή του στις επιχειρησιακές απαιτήσεις των Βαλκανικών Πολέμων.

Ωστόσο, η ''Ιστορία'' του Ναυτικού δεν εξαντλείται στους πολέμους και τις όποιες επιχειρήσεις.Είναι, επίσης, η οργάνωση και οι κανονισμοί, η δομή της διοίκησης και των δυνάμεων, οι εξοπλισμοί, η διοικητική μέριμνα, το προσωπικό και η εκπαίδευση του, τα οικονομικά θέματα, η δικαστική και η υγειονομική υπηρεσία, τα διάφορα ταμεία, οι στολές, η υδρογραφία και οι φάροι, οι τάσεις που κατά καιρούς επικράτησαν στα στελέχηκαι τόσα άλλα τα οποία επέδρασαν στην εξελικτική πορεία του. Και βέβαια, όλα τούτα ιδωμένα μέσα και επηρεασμένα από την κάθε φορά περιρρέουσα εξωτερική, εσωτερική και οικονομική κατάσταση, τα κινήματα, τις αντιλήψεις της κοινωνίας και τις διεθνείς σχέσεις.

 

Περιεχόμενα Α' Τόμου (1874 - 1909):

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1874-1912

ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1874-1912

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1874-1912

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΤΥΠΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

1874 - ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1897. Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΑΣΕΙΣ, ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ - Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ LEJEUNE - Ο ΣΤΟΛΟΣ - Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ - ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΟΙ ΣΤΟΛΕΣ - ΟΙ ΦΑΡΟΙ ΚΑΙ Η ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1874 - 1896 - ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ).

ΤΟ ΖΟΦΕΡΟ 1897 (Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - Ο ΑΤΥΧΗΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ 1987 -   ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ).

1898 - 1909: ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΥ (Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ - ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ (ΤΕΣ) ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ - Ο ΣΤΟΛΟΣ - Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ - ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΟΙ ΣΤΟΛΕΣ - ΟΙ ΦΑΡΟΙ ΚΑΙ Η ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ).

Περιεχόμενα Β' Τόμου (1909 - 1912):

ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 1909 (ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΥΠΑΛΔΟΥ - - ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ).

1909 - 1912: ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ (Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ - Ο ΣΤΟΛΟΣ - Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ - ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΟΙ ΦΑΡΟΙ ΚΑΙ Η ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΑ - Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΩΝ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ).

ΕΠΙΜΕΤΡΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΩΣ ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΛΟΙΩΝ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ, ΛΟΙΠΑ ΞΕΝΑ ΠΛΟΙΑ)

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. 

Πειραιάς - Ναυτικόν Μουσείον της Ελλάδος
Σελίδες 556 + 366, πολλές ασπρόμαυρες φωτογραφίες.
2 τόμοι.