Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

«KUBARK», ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣΚωδικός: 978960943144Έτος έκδοσης: 2016Συγγραφέας: CIAΕκδοτικός οίκος: EUROBOOKS

«KUBARK», ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ
Tιμή Καταλόγου:15.00
Έκπτωση:25%
Τελική Τιμή:11.25€

Το διαβόητο εγχειρίδιο των ανακριτών της CIA για να «σπάσουν» τους αντιπάλους.

Το «Εγχειρίδιο ανακριτικής της KUBARK για σκοπούς αντικατασκοπείας» (KUBARK Counterintelligence Interrogation) κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1963 ως απόρρητο έγγραφο, γεμάτο κρυπτώνυμα, απευθυνόμενο μόνο σε αξιωματούχους τής CIA, της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, με σκοπό να μυήσει τους εν ενεργεία αλλά και τους υποψήφιους ανακριτές της Υπηρεσίας στα μυστικά της ανακριτικής και τις εξελίξεις πάνω στον τομέα αυτό.

Την εποχή που γράφτηκε το εγχειρίδιο, ο Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ τής τότε Ανατολής και Δύσης βρισκόταν στο απόγειό του. Το εγχειρίδιο βρίθει αναφορών στις επιστημονικές μελέτες στους τομείς της ψυχολογίας, της ιατρικής και της τεχνολογίας σχετικά με τα είδη φαρμάκων, την χρήση της υπνώσεως και της ναρκώσεως, την συσκευή ανίχνευσης ψεύδους, την μελέτη του ανθρώπινου σώματος και μυαλού υπό ακραίες συνθήκες απομονώσεως και στερήσεως των αισθητήριων ερεθισμάτων.

Αν και μεγάλα τμήματα τού εγχειριδίου αφορούν την ιστορική περίοδο κατά την οποία γράφτηκαν (και έτσι αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για κάθε μελετητή τού Ψυχρού Πολέμου), επειδή οι βασικοί ανθρώπινοι χαρακτήρες δεν αλλάζουν ποτέ, το εγχειρίδιο, πέρα από την ιστορική του αξία, αποτελεί και μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη της ανθρώπινης φύσεως και των (όχι και τόσο πολλών) παραλλαγών της.

Η Ελληνική έκδοση συνοδεύεται από πολλά πρωτότυπα σχόλια που βοηθούν τον αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα τον «Πόλεμο των Κατασκόπων» ο οποίος διεξαγόταν ανάμεσα στα δυο μεγάλα παγκόσμια μπλοκ κατά την διάρκεια της συγγραφής τού θρυλικού αυτού εγχειριδίου.

Περιεχόμενα:

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ
ΚΡΥΠΤΩΝΥΜΑ (Προσθήκη της Ελληνικής έκδοσης)
Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Α. Σκοπός του Εγχειριδίου
Β. Οργάνωση του Εγχειριδίου
II. ΟΡΙΣΜΟΙ
III. ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
IV. Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ
V. Ο ΑΝΑΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ
Α. Τύποι ανακρινόμενων αναλόγως της ευφυΐας τους
Β. Τύποι ανακρινόμενων αναλόγως της προσωπικότητάς τους
Γ.