Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΜΙΚΡΟ ΝΕΟ-ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟΚωδικός: αμαγΈτος έκδοσης: 2007Συγγραφέας: ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΣ Η. ΣΠΥΡΟΣΛΕΞΙΚΑ

ΜΙΚΡΟ ΝΕΟ-ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Tιμή Καταλόγου:24.37
Έκπτωση:51%
Τελική Τιμή:12.00€

Πολλά χρόνια πριν και συγκεκριμένα την εποχή, που ήμουν φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και αργότερα καθηγητής σε σχολεία του Δημοσίου, αισθανόμουν την έλλειψη ενός λεξικού, που θα περιείχε λέξεις της Νέας Ελληνικής γλώσσας με τις αντίστοιχες της Αρχαίας.
Το πρόβλημα, που με απασχολούσε όλο αυτό το διάστημα, ήταν η δυσκολία, πολλές φορές, να μεταφέρω στην αρχαία ελληνική λέξεις ή φράσεις της νέας ελληνικής γλώσσας.
Καταλάβαινα ότι η δυσκολία αυτή απασχολούσε και πολλούς άλλους συναδέλφους και πιο πολύ τους νέους που φοιτούσαν στις Φιλοσοφικές Σχολές, ιδιαίτερα σε τμήματα κλασικής κατεύθυνσης, όταν υποχρεώνονταν συχνά από τους διδάσκοντες να αποδίδουν στην Αρχαία Ελληνική κείμενα της Νέας Ελληνικής γλώσσας.
Έκανα προσπάθειες να καταπιαστώ με τη σύνταξη ενός νεοαρχαιοελληνικού λεξικού, επειδή όμως διαπίστωνα ότι το εγχείρημα αυτό ήταν πολύ δύσκολο και όχι έργο ενός ανθρώπου, λόγιο του πλούτου των λέξεων της Αρχαίας Ελληνικής, των οποίων η πολυσημία αποτελούσε πρόβλημα δυσεπίλυτο, διέκοπτα την προσπάθεια.
Αυτό συνεχίστηκε σ' όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας μου ως καθηγητή στο Δημόσιο, όμως δεν έπαυσα να συγκεντρώνω το υλικό που θα χρειαζόταν για τη σύνταξη του Λεξικού.
Πίστευα ότι το έργο αυτό, παρ' όλες τις ατέλειές του, θα αποτελούσε ένα ωφέλιμο βοήθημα τόσο για τους μαθητές και τους σπουδαστές, όσο και για όσους τυχόν θα ήθελαν να γνωρίσουν καλύτερα την Αρχαία Ελληνική γλώσσα.
Με την πίστη αυτή αποφάσισα να ξεκινήσω την προσπάθεια και με πολλές δυσκολίες να τελειώσω ένα έργο, που, ενώ ξέρω ότι δε θα είναι σημαντικό, μπορεί τελικά να αποβεί αρκετά χρήσιμο σε κάποιους. [...] (Από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Σελίδες 314. Σκλ/δετο