Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ (15ος - 19ος ΑΙΩΝΑΣ)Κωδικός: 978960864022Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Ραγκούση-Κοντογιώργου ΚυριακήΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ (15ος - 19ος ΑΙΩΝΑΣ)
Τελική Τιμή:25.00€

Φιλοδοξία μας είναι και θα είναι πάντα να εργαστούμε με πρόγραμμα και συνέπεια ώστε να κάνουμε το νησί μας πιο φιλόξενο για τους επισκέπτες μας, πιο ανθρώπινο για τους συμπατριώτες μας, μόνιμους κατοίκους, με όλες τις απαιτήσεις της σύγχρονης ανάπτυξης, που όμως θα σέβεται και θα αναδεικνύει το ιστορικό παρελθόν. Σ’ αυτήν ακριβώς την προσπάθεια μεγάλη είναι η συμβολή της έκδοσης: Πάρος - Αντίπαρος με τα μάτια των χαρτογράφων και περιηγητών 15ος - 19ος αιώνας. Στη σύγχρονη εποχή όλο και περισσότερο συνειδητοποιούμε πως στο εξής θα πορευτούμε σε συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού και αλλοτρίωσης, μέσα στις οποίες πρέπει να αναζητήσουμε σημεία αντίστασης. Τέτοια σημεία είναι η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, η πολιτιστική μας παράδοση, η παιδεία μας. Το βιβλίο αυτό, καρπός μακροχρόνιας προσπάθειας της ακούραστης συμπατριώτισσάς μας Κυριακής Ραγκούση - Κοντογιώργου και της προσφοράς του πολιτιστικού κέντρου «ΑΝΘΕΜΙΟΝ», σ’ αυτό ακριβώς κατατείνει. Προσφέρει στον αναγνώστη μια εικόνα κάποιας εποχής, που, αν και απέχει εκατοντάδες χρόνια από σήμερα, βρίσκεται πολύ κοντά μας με τους χάρτες, τα λιμάνια μας, το περιβάλλον, την ανθρώπινη παρουσία. Με χαρά αποφασίσαμε να συμβάλουμε στην έκδοση αυτή και πιστεύουμε πως οι συμπατριώτες μας και οι επισκέπτες και θαυμαστές των νησιών μας θα έχουν ένα επιστημονικής αξιοπιστίας και υψηλής αισθητικής έργο για την Πάρο και την Αντίπαρο. Οι επισκέπτες μας και οι μελετητές, θα βρουν πράγματι εδώ στοιχεία για την ικανοποίηση των πνευματικών τους αναζητήσεων και οι συμπατριώτες μας θα αισθανθούν υπερήφανοι για την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Ο Δήμαρχος Πάρου Κώστας Αργούζης.

 

Περιεχόμενα

Προλογικό σημείωμα Δημάρχου Πάρου
Πρόλογος
Σημείωμα συλλεκτών
Οι περιηγητές
Χάρτες
Ενδυμασία
Χορός
Το σπήλαιο της Αντιπάρου
Τα αρχαία λατομεία μαρμάρου
Διάφορα θέματα
Τοπωνύμια
Βιβλιογραφία


Ζαφειροπούλου Ν. Φωτεινή (Πρόλογος). Πάρος 2000, σελ. 194. Σκληρό δέσιμο.


Εκδόσεις ΑΝΘΕΜΙΟΝ/ΠΑΡΟΣ
σχήμα 30χ24
Ταλαιπωρημένη κουβερτούρα
Δεύτερο χέρι

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ