Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Οι έλληνες "φασίστες" οι φασιστικές και εθνικοσοσιαλιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα (1927 - 1936)Κωδικός: 978-960-522-356-4Έτος έκδοσης: 2013Συγγραφέας: Χονδροματίδης, Ιάκωβος Π.Εκδοτικός οίκος: ΠελασγόςΙστορία

Οι έλληνες φασίστες  οι φασιστικές και εθνικοσοσιαλιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα (1927 - 1936)
Τελική Τιμή:19.08€

Όταν έγραψα στα τέλη της δεκαετίας του `90, το πρώτο μου έργο `Η Μαύρη Σκιά στην Ελλάδα - εθνικοσοσιαλιστικές και φασιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου και της Γερμανικής Κατοχής (1941 - 44)` αυτό που ακριβώς είχα στο μυαλό μου, ήταν η αντικειμενική καταγραφή και περιγραφή του χαμένου κόσμου των ηττημένων. Η δεκαετία του 1930 ήταν ουσιαστικά η ακμή της μεγάλης σύγκρουσης των ιδεολογικών ρευμάτων στην Ευρώπη. Την εποχή εκείνη και ακολουθώντας το πρότυπο του Μουσολίνι στην Ιταλία και του Χίτλερ στη Γερμανία, δημιουργήθηκαν μικρά και μεγάλα πολιτικά κινήματα με αυτοτελείς ιδεολογικές τοποθετήσεις, για να αντιπαραταχθούν στην απειλή του κομμουνισμού και του κοινοβουλευτισμού. Ο αντικομμουνισμός, το μιλιταριστικό πνεύμα, ο επαναστατικός χαρακτήρας, η φιλεργατική πολιτική αλλά κυρίως ο αντισημιτισμός αποτελούν παραδοσιακά τα βασικά γνωρίσματα των εθνικοσοσιαλιστικών κινημάτων.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 240
Θέματα: Ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα