Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Σμυρνιοί ποιητές πριν την μικρασιατική καταστροφήΚωδικός: 978-960-522-170-6Έτος έκδοσης: 2003Εκδοτικός οίκος: ΠελασγόςΑνθολογίες ποίησης (διαφορετικοί ποιητές)

Σμυρνιοί ποιητές πριν την μικρασιατική καταστροφή
Τελική Τιμή:21.10€

[...] Σήμερα οι ποιητές που έζησαν και έγραψαν στην Σμύρνη είναι τελείως άγνωστοι στο αναγνωστικό κοινό και λόγω της χρονικής αποστάσεως που μας χωρίζει και λόγω των τραγικών συμβάντων. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν σημαντικοί και άξιοι παντός επαίνου. Μέσα από την παρούσα έκδοση, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθή και συλλεκτική, καλείται ο αναγνώστης, και πρώτιστα ο έλκων την καταγωγήν του από την Σμύρνη, να γνωρίση την ποίηση της Ιωνικής αυτής μεγαλούπολης, του αιωνίου αυτού και συνάμα αξέχαστου λίκνου του Ελληνισμού.
Η παρούσα έκδοση στηρίχθηκε σε παλιές και δυσπρόσιτες πλέον πηγές γι` αυτό και έχει εξαιρετική σημασίαν όχι μόνον ως προς την γνώση που παρέχει αλλά και ως προς την σπανιότητα του υπάρχοντος εις αυτήν ποιητικού υλικού.

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 349
Θέματα: Ανθολογίες ποίησης (διαφορετικοί ποιητές)
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα