Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι...Κωδικός: 978-960-522-251-2Έτος έκδοσης: 2010Συγγραφέας: Κόρμαλης, Αθανάσιος Λ.Εκδοτικός οίκος: ΠελασγόςΑρχαία Ελλάδα, Ιστορικοί χρόνοι π.Χ. έως 500 μ.Χ., Κλασική ιστορία / κλασικού πολιτισμού

Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι...
Τελική Τιμή:22.26€

Μαραθώνας! Μια λέξη συνώνυμη του αγώνα, της Νίκης, της επιτυχίας, του θριάμβου. Μια λέξη την οποία δεν μπορείς να προφέρεις χωρίς σεβασμό και συγκίνηση. (. . .) Το κατόρθωμα του Αθηναίου αιρετού, στρατηγού Μιλτιάδη και των συμμαχητών του (Πολεμάρχου, Στρατηγών και οπλιτών) των Δήμων των Αθηνών και της πόλεως των Πλαταιών, είναι πραγματικά μοναδικό στην Παγκόσμια Ιστορία. Όχι μόνο της αριθμητικής δυσαναλογίας των αντιπάλων, της εφηρμοσθείσης στρατηγικής κ.λπ. αλλά και ένεκα των συνεπειών της εκβάσεως της μάχης, για το μέλλον του Πολιτισμού της Ανθρωπότητος. Για τον λόγο αυτό οποιαδήποτε αποδιδομένη τιμή σε μαχητές και νεκρούς της μάχης του Μαραθώνα πρέπει να αναβλύζει σεβασμό, εγκράτεια και αληθινή ταπεινότητα. Η πτερωτή θεά Νίκη, βγαλμένη από τα κόκκαλα των νεκρών παλληκαριών, τις ψυχές και τα όπλα των νικητών οπλιτών θα ίπταται και θα μεσουρανεί πλέον των Αθηνών και του πολιτισμού τους, αντιλαλώντας το μήνυμα του Μαραθώνα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και της Ευρώπης. Μαραθώνας και Μιλτιάδης αποτελούν διαχρονικώς λέξεις ομοούσιες της Νίκης, του θριάμβου, της φιλοπατρίας. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 208
Θέματα: Αρχαία Ελλάδα, Ιστορικοί χρόνοι π.Χ. έως 500 μ.Χ., Κλασική ιστορία / κλασικού πολιτισμού
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα