Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Κωνσταντίνος ΠαλαιολόγοςΚωδικός: 978-960-522-041-9Έτος έκδοσης: 1998Συγγραφέας: ΛΑΖΟΓΙΩΡΓΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣΕκδοτικός οίκος: ΠελασγόςΒυζαντινή Αυτοκρατορία, 500 μ.Χ. έως 1000 μ.Χ., Βιογραφία: Ιστορική, πολιτική & στρατιωτική, Ευρωπαϊκή ιστορία

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
Τελική Τιμή:6.19€

Κωνσταντίνος Δραγάζης - Παλαιολόγος: Μια δραματική μορφή που καταχωρήθηκε στις ψυχές μας με τα στοιχεία εκείνα, που υφαίνουν την ιστορία και τον μύθο. Γιατί η αξία και το μέγεθος της θυσίας και του μαρτυρίου, έγκειται στα πόσα χάνει ή κερδίζει τελικά κανείς από τις αποφάσεις του και τις επιλογές του! Κι εκείνος έδωσε τη ζωή του για μια. . . ``χαμένη υπόθεση`` (!) κατά τις σύγχρονες αντιλήψεις! Εκείνος πιστός στις αξίες και τα ιδανικά, πιστός στον Θεό του, την Πατρίδα του, τον λαό του, την ιστορία του! (. . .) Με την παρούσα εργασία του γι` αυτή τη Μεγάλη Μορφή-Σύμβολο του Ελληνισμού ο κ. Δημήτριος Λαζογιώργος-Ελληνικός, προσεγγίζει με την γνήσια Ελληνική ευαισθησία του και παραθέτει ``υπενθυμίσεις γεγονότων ξεχασμένων ή και σκεπασμένων``, όπως γράφει ο ίδιος στον πρόλογό του, με μια γραφή αληθινή και μια πέννα βουτηγμένη στη μνήμη, το χρέος και το αίμα, προσθέτοντας έτσι στις Εκδόσεις μας μια ψηφίδα ατόφια βυζαντινή, χρυσή και πορφυρή σαν τα ματωμένα καμπάγια του Πορφυροθάνατου Στερνού μας Αυτοκράτορα! (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 95
Θέματα: Βυζαντινή Αυτοκρατορία, 500 μ.Χ. έως 1000 μ.Χ., Βιογραφία: Ιστορική, πολιτική & στρατιωτική, Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα