Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Θεματική επιλογή από τα Πολιτικά του ΑριστοτέλουςΚωδικός: 978-960-522-022-8Έτος έκδοσης: 1995Συγγραφέας: Χολέβας, Ιωάννης Κ.Εκδοτικός οίκος: ΠελασγόςΑρχαία Ελλάδα, Δυτική φιλοσοφία : Αρχαία, μέχρι 500 μΧ

Θεματική επιλογή από τα Πολιτικά του Αριστοτέλους
Τελική Τιμή:10.83€

Τα "Πολιτικά" (επηρεασμένα οπωσδήποτε από τις συνθήκες και τις αντιλήψεις της εποχής του Αριστοτέλους, όπως λ.χ. για τη δουλεία, τα πολιτεύματα κ.λπ.) είναι ένας θησαυρός γνώσεων Πολιτικής και Οικονομικής Επιστήμης, που επιβεβαιώνουν ότι ο Αριστοτέλης -ο οποίος αναγνωρίζεται από τους πλείστους ως ο μέγιστος φιλόσοφος όλων των εποχών, αλλά και θεμελιωτής των περισσοτέρων επιστημών- υπήρξε ο απώτερος θεμελιωτής, τόσο της Πολιτικής, όσο και της Οικονομικής Επιστήμης. Σ` αυτά αναλύονται έννοιες της Πολιτικής Επιστήμης όπως, το περιεχόμενό της, η πόλη-κράτος (πολιτεία), το πολίτευμα, τα είδη των πολιτευμάτων και οι μεταβολές τους, η τριπλή διάκριση των εξουσιών (βουλευτική-νομοθετική, εκτελεστική-διοικητική, δικαστική), ο πολίτης, οι διακρίσεις των πολιτών και οι αρετές τους κ.ά. Επίσης αναλύονται έννοιες της Οικονομικής Επιστήμης, όπως, οικονομία, οικονομική, ευημερία, πλούτος, ατομική ιδιοκτησία, υποκειμενική και αντικειμενική αξία, χρήμα, νόμισμα, τόκος, μορφές κτήσης και συναλλαγών και μονοπώλιο.
Η απόδοση των "Πολιτικών" δεν γίνεται με τη σειρά του κειμένου του αριστοτελικού έργου, αλλά με διάταξη κατά θέματα. Τα θέματα επιλέγονται σύμφωνα με τις βασικές έννοιες της Πολιτικής και Οικονομικής Επιστήμης και σε κάθε θέμα συγκεντρώνονται τα κατασπαρμένα τμήματα του κειμένου που αναφέρονται σ΄ αυτό.
Έτσι, η παρούσα εργασία παρουσιάζει τετραπλή πρωτοτυπία, γιατί: 1) γίνεται θεματική κατανομή και επιλογή κειμένων των "Πολιτικών", 2) χρησιμοποιείται ορολογία προσαρμοσμένη στην Πολιτική και Οικονομική Επιστήμη, 3) η μετάφραση γίνεται στην καθομιλουμένη δημοτική γλώσσα (για πρώτη φορά μέχρι σήμερα) και 4) η απόδοση των νοημάτων γίνεται με τον απλούστερο δυνατό τρόπο, ώστε το βιβλίο να είναι προσιτό για κάθε αναγνώστη του.

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 255
Θέματα: Αρχαία Ελλάδα, Δυτική φιλοσοφία : Αρχαία , μέχρι 500 μΧ
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα