Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ιστορία της ΕύβοιαςΚωδικός: 978-960-522-109-6Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Βρανόπουλος, Επαμεινώνδας Α.Εκδοτικός οίκος: ΠελασγόςΕλλάδα, Ευρωπαϊκή ιστορία

Ιστορία της Εύβοιας
Τελική Τιμή:15.82€

Η ιστορία της Εύβοιας, του μεγαλύτερου νησιού του αρχιπελάγους, έχει παραμεληθεί. Τα βιβλία που γράφτηκαν γι? αυτήν είναι πολύ παλιά, αλλά και εμπεριέχουν λάθη. Έτσι, από πολύ καιρό, ήταν επιτακτική η ανάγκη να καλυφθεί ένα σημαντικό κενό στη βιβλιογραφία της Εύβοιας, της οποίας η συμβολή στην εξέλιξη του Ευρωπαϊκού πολιτισμού υπήρξε αποφασιστική. Στην ιστορία της αρχαίας Εύβοιας, την ουσιαστικότερη θέση κατέχουν οι δύο σημαντικότερες, από πλευράς ιστορικής και πολιτιστικής, πόλεις, η Χαλκίδα και η Ερέτρια. Στην σύγκρουση τους για το Ληλάντιο πεδίο αναμείχθηκαν και μακρινές ελληνικές πόλεις, ακόμη και αποικίες. Και οι δύο πόλεις πρωτοστάτησαν στον αποικισμό, ιδρύοντας αποικίες στη Χαλκιδική, στη Μ. Ελλάδα και στην Καμπανία, όπου μετέδωσαν τη χρήση του Χαλικιδικού αλφάβητου και έπαιξαν ρόλο στην διακίνηση των μετάλλων και των εμπορευμάτων από την κυρίως Ελλάδα στη Δυτ. Ευρώπη. Ευβοϊκά μέτρα και σταθμά διευκόλυναν τις οικονομικές ανταλλαγές και υιοθετήθηκαν στην Αθήνα (με τη νομοθεσία του Σόλωνα), σε πολλές Ιωνικές πόλεις και στην Κόρινθο με κάποιες τροποποιήσεις.


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 292
Θέματα: Ελλάδα, Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα