Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Δεύτερο Βιβλίο (Β' έκδοση)Έτος έκδοσης: 2020Συγγραφέας: Hitler, Adolf, 1889-1945Εκδοτικός οίκος: ΝΕΑ ΓΕΝΕΑΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΣ

Δεύτερο Βιβλίο (Β έκδοση)
Tιμή Καταλόγου:26.50
Έκπτωση:13%
Τελική Τιμή:23.00€

«Το "Δεύτερο Βιβλίο" ξέρουμε ότι είναι η φωνή του Χίτλερ που δίνει μια πολύ καλή ιδέα για τις προθέσεις και τα σχέδιά του». David Irving

Το παρόν έργο αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο που έρχεται να διαλευκάνει την ιδεολογική και πολιτική σκέψη του Αδόλφου Χίτλερ. Αρχικά ονομάστηκε «Το μυστικό βιβλίο» και στη συνέχεια καθιερώθηκε ως «Δεύτερο βιβλίο». Στο περιεχόμενό του εντοπίζουμε πολλές από τις τοποθετήσεις του Χίτλερ που δεν αναφέρονται στο Mein Kampf, αλλά και πολλές που κατέγραψε στο δίτομο έργο του. Συγκεκριμένα, το ζήτημα του Νοτίου Τιρόλου και των πιθανών συμμάχων της Γερμανίας σε ένα μελλοντικό πόλεμο, αποτελούν τα θέματα που αναλύει ο Χίτλερ στο δεύτερο τόμο του Mein Kampf με τίτλο κεφαλαίου «Η Γερμανική συμμαχική πολιτική μετά τον πόλεμο».

Μόνο δύο αντίτυπα από το χειρόγραφο των 200 σελίδων φτιάχτηκαν αρχικά και μόνο ένα απ’ αυτά είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Κρατημένο αυστηρά μυστικό υπό τις διαταγές του Χίτλερ, το έγγραφο τοποθετήθηκε σ’ένα αντιαεροπορικό καταφύγιο το 1935, όπου και παρέμεινε μέχρι την ανακάλυψή του από έναν Αμερικανό αξιωματικό το 1945. Η αυθεντικότητα του βιβλίου επαληθεύτηκε από τον Josef Berg (πρώην εργαζόμενος στον ναζιστικό εκδοτικό οίκο Eher Verlag) και τον Telford Taylor (πρώην ταξίαρχος στον Αμερικανικό στρατό και διευθύνων σύμβουλος στη Δίκη της Νυρεμβέργης).

Το «Δεύτερο βιβλίο» θεωρείται από πολλούς μελετητές της ιστορίας του Μεσοπολέμου και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως σημαντικότερο από το δίτομο έργο του Χίτλερ. Η παρούσα έκδοση αποτελεί την πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου στα ελληνικά καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στην βιβλιογραφία του μεσοπολέμου και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Σελίδες: 251
Τίτλος πρωτότυπου: Zweites Buch - Hitler΄s Second Book