Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Έρευνες για τον τουρισμό στην Ελλάδα και την ΚύπροΚωδικός: 978-960-7860-24-8Έτος έκδοσης: 2002Συγγραφέας: Γαλανή - Μουτάφη, ΒασιλικήΕκδοτικός οίκος: ΠροπομπόςΒιομηχανία τουρισμού

Έρευνες για τον τουρισμό στην Ελλάδα και την Κύπρο
Tιμή Καταλόγου:20.50
Έκπτωση:61%
Τελική Τιμή:7.90€

Το τουριστικό φαινόμενο στη Ελλάδα και την Κύπρο έχει αποτελέσει αντικείμενο εμπειρικών ερευνών και στατιστικών αναλύσεων που συγκαταλέγονται σε διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους. Ωστόσο, για τους ενδιαφερόμενους για τα πεπραγμένα της έρευνας, η αγγλική και η ελληνική βιβλιογραφία του τουρισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο παραμένει σε σημαντικό βαθμό μη-διαθέσιμη, κυρίως λόγω της μη-συστηματοποιημένης επεξεργασίας της. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει η παρούσα μελέτη, ένα μεγάλο μέρος της οποίας καταγράφει τη σχετική βιβλιογραφία. Πρόκειται για σχολιασμένη βιβλιογραφία αποτελούμενη από δημοσιευμένες εργασίες ελλήνων και ξένων επιστημόνων, οι οποίες καλύπτουν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και συνοψίζονται κατά θεματικές ενότητες. Η κατηγοριοποίηση των εργασιών, με βάση τις θεματικές ενότητες, καταδεικνύει τους τομείς της έρευνας, σε συνδυασμό με τα βασικά θέματα που εξετάζονται και τις προβληματικές που διατυπώνονται σχετικά με τον τουρισμό στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το βιβλίο καλύπτει ένα πρόσθετο σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία του τουρισμού, κάνοντας γνωστή την ανθρωπολογική προσέγγιση, η οποία παραπέμπει σε μια διαφορετική μεθοδολογική και αναλυτική αντιμετώπιση των ζητημάτων της τουριστικής έρευνας. Στο πλαίσιο της παρουσίασης της ανθρωπολογικής προσέγγισης του συγκεκριμένου αντικειμένου, καταδεικνύεται (μέσα από τα παραδείγματα εθνογραφικών μελετών που χρησιμοποιούνται) η σημαντική συμβολή της διαπολιτισμικής σύγκρισης στην κατανόηση του τουρισμού. Ως κοινωνική ανθρωπολόγος, η συγγραφέας στοιχειοθετεί τις εκτιμήσεις της αναφορικά με την πορεία της τουριστικής έρευνας από πλευράς ερμηνευτικών και μεθοδολογικών προσεγγίσεων, διατυπώνοντας, ταυτόχρονα, και τις προτάσεις της για μελλοντικές κατευθύνσεις της έρευνας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Βιβλίο
Σελίδες: 316
Θέματα: Βιομηχανία τουρισμού
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα