Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (Μεταχειρισμένο)Κωδικός: 978-960-426-458-2Έτος έκδοσης: 2008Συγγραφέας: Ferguson, Niall, 1964-Εκδοτικός οίκος: ΙΩΛΚΟΣ1914 έως 1918 (συμπεριλαμβανομένου του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου), Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (Μεταχειρισμένο)
Tιμή Καταλόγου:32.00
Έκπτωση:56%
Τελική Τιμή:14.00€

Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος οδήγησε στο θάνατο περίπου οκτώ εκατομμύρια άνδρες και επέφερε στη μεταπολεμική Ευρώπη μια τεράστια οικονομική κρίση, ανακόπτοντας την ανάπτυξη και τη σχετική ευημερία της. Με αυτό το πραγματικό πρωτοποριακό και προκλητικό βιβλίο του ο Niall Ferguson ρωτά: «Άραγε όλες οι θυσίες που έγιναν, άξιζε τον κόπο και να γίνουν;» Με μια ιστορική ανάλυση λαμπρή, διεγερτική για τη σκέψη, ριζοσπαστική και συγχρόνως ευχάριστη στο διάβασμά της, ο συγγραφέας κατευθύνει τους προβληματισμούς του αναγνώστη σε μια σειρά θεμάτων μεγάλης βαρύτητας: Ήταν όντως αναπόφευκτος αυτός ο κατακλυσμός και αντιπροσώπευαν πράγματι οι Γερμανοί μια γνήσια απειλή για τις Δυνάμεις της Αντάντ; Έγινε στ' αλήθεια δεκτή με κύματα λαϊκού ενθουσιασμού σ' ολόκληρη την Ευρώπη, η κήρυξη του πολέμου; Γιατί οι άνδρες-πολεμιστές εξακολούθησαν να μάχονται για 4 χρόνια και 3 μήνες, ενώ οι συνθήκες ζωής στα χαρακώματα ήταν τόσο άθλιες; Υπήρχε μήπως διάχυτος ένας «έρωτας θανάτου» που οδηγούσε τους ίδιους τους στρατιώτες στην αυτοκαταστροφή τους; (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 873
Παράλληλος τίτλος: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1914-1918
Τίτλος πρωτότυπου: The Pity of War 1914-1918
Θέματα: 1914 έως 1918 (συμπεριλαμβανομένου του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου) , Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα