Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Τα ντοκουμέντα της 21ηςΚωδικός: 9782940603978Έτος έκδοσης: 2017Συγγραφέας: Κούκουνας, ΔημοσθένηςΕκδοτικός οίκος: ARISTON BOOKSΕΠΤΑΕΤΙΑ

Τα ντοκουμέντα της 21ης
Tιμή Καταλόγου:28.00
Έκπτωση:25%
Τελική Τιμή:21.00€

Περιέχονται τα ντοκουμέντα της Επταετίας, γνωστά και άγνωστα, καθώς και σημαντικές επώνυμες μαρτυρίες. Όλα μαζί συνθέτουν, ιδιαίτερα για τον αναγνώστη που δεν έζησε από πρώτο χέρι τα ιστορικά εκείνα γεγονότα, μια πρώτη απομυθοποιημένη και αποδαιμονοποιημένη επαφή με την πραγματικότητα εκείνης της εποχής. Από την εκδήλωση και τις πρώτες μέρες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, το βασιλικό αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967, τις διάφορες τοποθετήσεις του Κ. Καραμανλή και σημαινόντων πολιτικών εναντίον της δικτατορίας, τις αντιλήψεις του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου όπως γίνονταν αντιληπτές σε κρίσιμα γεγονότα μέσα από διαγγέλματα και συνεντεύξεις του, έως το κίνημα του Ναυτικού, την κατάργηση της μοναρχίας, τα δημοψηφίσματα, το Πολυτεχνείο, την εμφάνιση του Ιωαννίδη στο προσκήνιο και το Κυπριακό. Το βιβλίο αυτό, εκτός από την αυτοτελή ανάγνωσή του, χρησιμεύει και ως εργαλείο ή απαραίτητο βοήθημα για όσους θέλουν να έχουν μια άμεση αντικειμενική εικόνα για την επίμαχη εποχή.

Σελίδες: 560