Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΤελετήΚωδικός: 978-960-7909-26-8Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Chami - Kettani, YasmineΕκδοτικός οίκος: SCRIPTAΜαρόκο, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Τελετή
Tιμή Καταλόγου:8.77
Έκπτωση:56%
Τελική Τιμή:3.90€

Η Τελετή είναι ένα μικρό μυθιστόρημα, ένα αφήγημα μάλλον, γραμμένο σε τρίτο πρόσωπο. Η κεντρική ηρωίδα, η Χαντίζα, βιώνει με πικρία έναν αποτυχημένο γάμο που έχει διαλυθεί. Μετά το διαζύγιο επιστρέφει με τις τρεις θυγατέρες της στο πατρικό της σπίτι, όπου θα γιορτάσει το γάμο του αδελφού της με τον παραδοσιακό τρόπο. Η Τελετή, είναι η αφήγηση της προετοιμασίας αυτού του γάμου, που συμπλέκεται με τις παιδικές της αναμνήσεις και τις τωρινές της αγωνίες. Πέρα από το πρόσωπο της βασικής ηρωίδας πολλές γυναίκες παρελαύνουν: η μητέρα της η Λάλλα Ρίτα, η ξαδέρφη της η Μαλίκα, οι κόρες, οι θείες, οι υπηρέτριες, ένα ολόκληρο γυναικείο σύμπαν. Η ευαισθησία και η ποιητικότητα της αφηγηματικής γλώσσας προσδίδουν μεγάλη χάρη στο κείμενο, που αρδεύεται από την κληρονομιά της μεσογειακής μνήμης με την αραβική κουλτούρα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 169
Τίτλος πρωτότυπου: C?r?monie
Θέματα: Μαρόκο, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα