Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΠΕΡΡΙΚΟΣ (1905-1943) - Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑΚωδικός: 978-618-5033-75-0Έτος έκδοσης: 2018Συγγραφέας: Βατάκης Παντελής & Λαγός, Κωνσταντίνος & Φίλιας, Βασίλης Ι.Εκδοτικός οίκος: ΜένανδροςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1940-49, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΠΕΡΡΙΚΟΣ (1905-1943) - Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ
Tιμή Καταλόγου:32.00
Έκπτωση:30%
Τελική Τιμή:22.40€

src=/spaw2/uploads/images/exof_Perikos_low_internet.jpg

Η έκδοση ενός ιδιαιτέρως σημαντικού πονήματος-αφιερώματος στον ήρωα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Κωνσταντίνο Περρίκο, Ιπτάμενου Αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστασιακού, Οργανωτή και Αρχηγού της ΠΕΑΝ. Οι συγγραφείς, υπερβαίνοντας τη λήθη του χρόνου, ανατρέχοντας σε ποικίλες ιστορικές πηγές, αρχεία, μαρτυρίες, αλλά και διασταυρώνοντας πληροφορίες, κατορθώνουν να παραδώσουν ένα κατά τεκμήριο αντικειμενικό έργο, φέρνοντας στο φως τη σπάνια προσωπικότητα, τη ζωή, τη δράση και την ανεκτίμητη προσφορά του Κωνσταντίνου Περρίκου στην Εθνική Αντίσταση. 

Υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται η οργάνωση και η επιτυχής εκτέλεση του πρώτου σοβαρού αντιστασιακού σαμποτάζ σε ολόκληρη την κατεχόμενη Ευρώπη. Η ανατίναξη της φιλοναζιστικής ΕΣΠΟ, στην καρδιά της Αθήνας, την 20ή Σεπτεμβρίου 1942, ενίσχυσε το ηθικό του Αντιναζιστικού Αγώνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και αντιστοίχως επέφερε την πτώση του ηθικού των κατακτητών. Μία ύψιστη πράξη που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του και την καταδικαστική απόφαση από το Γερμανικό Στρατοδικείο,  η οποία οδήγησε στην εκτέλεσή του, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, την 4η Φεβρουαρίου 1943, αλλά και στην αθανασία.

Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο
Σελίδες: 704
Θέματα: Ιστορία, Στρατιωτική ιστορία, Πόλεμος και άμυνας , Περρίκος Κωνσταντίνος, 1940-1944, Αεροπορία, Αντίσταση, ΕΣΠΟ, ΚΑΤΟΧΗ, ΠΕΑΝ, Περρίκος Κωνσταντίνος
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Κοινό: Φοιτητές, Επαγγελματική και Ακαδημαϊκή, Γενικά/εμπόριο