Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

«ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΠΛΑΝΗΘΗΜΕΝ»Κωδικός: 978-960-6804-54-0Έτος έκδοσης: 2018Συγγραφέας: Μιχόπουλος Δ. Ελευθ., Λοχαγός Πυροβολικού, Πρόλογος: Παλαμάς ΚωστήςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1940-49, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

«ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΠΛΑΝΗΘΗΜΕΝ»
Tιμή Καταλόγου:14.00
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:12.60€
Το «χαμένο μυθιστόρημα» για την Οκτωβριανή Επανάσταση
 

Με αφηγηματικό τρόπο μέσα από τις περιπέτειες και τελικά τον θάνατο του ήρωά του Βασίλι Ντοροσέγκο δίνεται παραστατικά η πλάνη στην οποία έπεσαν όσοι πίστεψαν στην χίμαιρα του Μπολσεβικισμού.
Το βιβλίο προλογίζει ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς και έτσι καταρρίπτεται ο μύθος που θέλει οι στίχοι του ποιητή «Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας, οι λύκοι! Οι λύκοι! Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί. Καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι» να γράφτηκαν ποιητική αδεία.
Παραθέτουμε για του λόγου το αληθές ένα μικρό, χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον πρόλογο του μεγάλου μας ποιητή:
«Σαν ακούμε τη λέξη μπολσεβίκοι, κομμουνιστές, ταραζόμαστε και αντιπαθούμε, σε ότι βλέπομε, σε ότι ακούμε τριγύρω μας, σε ότι κινεί την απιστία, την κακοπιστία, την έχθρα, το μίσος».
Στην νέα έκδοση του βιβλίου κρατήσαμε το ύφος και την ορθογραφία του συγγραφέα αφ&rsquo ενός για να μην χάσει την ιστορική του αξία και αφ&rsquo ετέρου για να αποκτήσουν οι νεότεροι αναγνώστες μία εξοικείωση με το γλωσσικό πνεύμα της εποχής.

Σελίδες: 277