Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Κοινωνική απορρύθμιση και δημοκρατίαΚωδικός: 978-960-256-424-0Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Αγγελίδης, ΜανόληςΕκδοτικός οίκος: ΕΞΑΝΤΑΣΠολιτικές δομές : τη δημοκρατία

Κοινωνική απορρύθμιση και δημοκρατία
Tιμή Καταλόγου:16.74
Έκπτωση:41%
Τελική Τιμή:9.90€

Τα κείμενα που περιλαμβάνονται στον παρόντα τόμο αποτελούν μια απόπειρα να διερευνηθούν και να κατανοηθούν οι όροι υπό τους οποίους τίθενται στη σημερινή συζήτηση τα ζητήματα κοινωνικής απορύθμισης και της δημοκρατίας στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται παγκοσμίως. Σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίζεται ότι η προϊούσα διαδικασία απορύθμισης δεν υπονομεύει μόνο την κοινωνική αρχή, ως ιστορική συμπύκνωση των όρων διασφάλισης της εργασίας, αλλά και τη δημοκρατική αρχή, στο μέτρο που οι συντακτικές αξίες της ελευθερίας και της ισότητας παραμερίζονται, ως προς το κοινό τους περιεχόμενο, ως όροι της συναίνεσης στο πολιτικό σώμα. Υποστηρίζεται, με άλλα λόγια, ότι η διάρρηξη της αξιοπρακτικής ενότητας των ανωτέρω αρχών, έστω και αν αυτή εκφράστηκε αντινομικά στο πλαίσιο της μεταπολεμικής συναίνεσης, απειλεί την ίδια τη διαδικασία της κοινωνικής αναπαραγωγής.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 220
Θέματα: Πολιτικές δομές : τη δημοκρατία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα