Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Σύγχρονη κοινωνική θεωρίαΚωδικός: 978-960-344-588-3Έτος έκδοσης: 1998Συγγραφέας: Craib, Ian, 1945-2002Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ)Κοινωνιολογία

Σύγχρονη κοινωνική θεωρία
Tιμή Καταλόγου:22.00
Έκπτωση:55%
Τελική Τιμή:9.90€

Η δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση της γνωστής εισαγωγής του Ίαν Κρέμπ στη σύγχρονη κοινωνική θεωρία προσφέρει μια κριτική επισκόπηση των σχετικών θεωρητικών προσεγγίσεων, με βασικό κριτήριο την εννοιολογική διάσταση δράσης και δομής. Στο Πρώτο Μέρος του βιβλίου, προσδιορίζονται οι στόχοι και τα προβλήματα της κοινωνικής θεωρίας. Το Δεύτερο Μέρος ασχολείται με τις θεωρίες δράσης (δομολειτουργισμό, νεολειτουργισμό, θεωρία συγκρούσεων, θεωρία ορθολογικής επιλογής, συμβολική διαντίδραση, φαινομενολογική κοινωνιολογία, εθνομεθοδολογία και θεωρία δομοποίησης). Το Τρίτο Μέρος αναφέρεται στις θεωρίες δομής και τις διακλαδώσεις τους (δομισμός, δομομαρξισμό, μεταδομισμό, μεταμοντερνισμό). Το Τέταρτο Μέρος εξετάζει την κριτική θεωρία και το έργο του Χάμπερμας, ενώ στο Συμπέρασμα του βιβλίου αποτιμώνται συνολικά οι σχετικές αρετές και αδυναμίες των επιμέρους προσεγγίσεων.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σημειώσεις με στυλό

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 536
Τίτλος πρωτότυπου: Modern Social Theory
Θέματα: Κοινωνιολογία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα