Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 1919 - ΚΙΝΗΜΑ 6ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1933 - ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΈτος έκδοσης: 1979Συγγραφέας: Δέλτα, Πηνελόπη Σ., 1874-1941Εκδοτικός οίκος: ΕρμήςΒιογραφία: γενικά

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 1919 - ΚΙΝΗΜΑ 6ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1933 - ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ
Tιμή Καταλόγου:10.60
Έκπτωση:54%
Τελική Τιμή:4.90€

ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ Π. Σ. ΔΕΛΤΑ 2

[...] Οι "αναμνήσεις" του Πλαστήρα διατηρούν το προσωπικό του ύφος: η τυπική γλώσσα των επιχειρήσεων και η στρατιωτική ορολογία ανακατώνονται με μια πιο απλή καθαρεύουσα και με τη δημοτική του προφορικού λόγου. Η γλωσσική αυτή ακαταστασία, με συχνές διπλοτυπίες και δίχως αυστηρούς κανόνες (π.χ. στη χρήση του τελικού ν) δίνει στην αφήγηση άλλοτε περισσότερη ζωντάνια κι άλλοτε μια σχολαστική τυπικότητα. Η διήγηση, ωστόσο, κυλά αβίαστα, αυθόρμητα, δίχως προκαθορισμένα πλαίσια για την έκταση που πρέπει να πάρει το κάθε επεισόδιο ή για τον τρόπο της διατύπωσής του. Γεγονός που το τονίζει και η εμφάνιση του χειρογράφου που έχει ελάχιστες διορθώσεις. Ο Πλαστήρας γράφει ό, τι θυμάται, δεν έχει, καθώς φαίνεται, στη διάθεσή του τις πολεμικές του εκθέσεις, γι' αυτό και κάνει λάθη. Από την αφήγηση δε λείπει το χαρακτηριστικό χιούμορ του Πλαστήρα - λαϊκό μαζί και στρατιωτικό - που θα το συναντήσουμε και στα γράμματά του προς τη Δέλτα. [...] (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 162
Θέματα: Βιογραφία: γενικά
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα