Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Βασικό λεξικό ρημάτων και ανωμάλων ονομάτων της αρχαίας ελληνικήςΚωδικός: 978-960-01-0981-8Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Μαρκαντωνάτος, Γεράσιμος Α., 1938-Εκδοτικός οίκος: Gutenberg - Γιώργος & Κώστας ΔαρδανόςΑρχαία Ελλάδα, Αρχαία Ελληνικά, Λεξικά

Βασικό λεξικό ρημάτων και ανωμάλων ονομάτων της αρχαίας ελληνικής
Tιμή Καταλόγου:28.02
Έκπτωση:57%
Τελική Τιμή:12.00€

Στο παρόν Λεξικό περιέχονται όλα τα βασικά ρήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, καθώς και τα ευχρηστότερα ανώμαλα ονόματα. Σε κάθε ρήμα δίνονται η ετυμολογία και οι κυριότερες σημασίες του, οι δόκιμες συντάξεις του, τα ομόρριζα και τα παράγωγά του, τα σύνθετα, τα συνώνυμα και τα αντίθετά του. Παρατίθενται επίσης οι λέξεις της Νεοελληνικής που προέρχονται από κάθε αρχαίο ρήμα ή όνομα, οπότε ο αναγνώστης αποκτά εποπτική εικόνα της στενής συγγένειας που υπάρχει μεταξύ της Αρχαίας Ελληνικής και της σύγχρονης μορφής της. Στο Λεξικό αυτό τέλος περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες χρόνων και εγκλίσεων των ρημάτων, κλίσεις των ονομάτων και άλλοι χρήσιμοι και χρηστικοί πίνακες. Οι ασκήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου που παρεμβάλλονται στο λημματολόγιο μαζί με τις απαντήσεις τους βοηθούν τους χρήστες του λεξικού να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους όχι μόνο στο σχηματισμό των ποικίλων τύπων και στη λειτουργική χρήση τους, αλλά και στην κατανόηση των σημασιών τους.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο
Σελίδες: 643
Θέματα: Αρχαία Ελλάδα, Αρχαία Ελληνικά, Λεξικά
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα