Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΥ, ΝΕΑΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΈτος έκδοσης: 2017Συγγραφέας: Σχινάς Θ. ΝικόλαοςΕκδοτικός οίκος: Μάτι

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΥ, ΝΕΑΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Tιμή Καταλόγου:34.85
Έκπτωση:31%
Τελική Τιμή:24.00€

Με το έργο του ο Στρατηγός Σχινάς Θ. Νικόλαος επιτυγχάνει να γίνει ο πρώτος "Ιχνηλάτης" της Μακεδονίας και της Ηπείρου καταγράφοντας πλήθος ανθρωπογεωγραφικών και φυσικών πληροφοριών του χώρου στον συγκεκριμένο χρόνο, όπου με ορθολογικό τρόπο, ως γνώστης της στρατιωτικής τέχνης, τις αποτυπώνει με οξύτητα πνεύματος επί του ιστορικού αυτού κειμένου. Παράλληλα, το σύγγραμμα του δύναται να θεωρηθεί ως μια πλήρη γεωγραφική μελέτη καθώς εξετάζει στο πλαίσιο του εξεταζόμενου χώρου τους παράγοντες που δρουν μέσα σ' αυτόν και που εν τέλει τον διαμορφώνουν.
Η γεωγραφική μελέτη έχει ως συγκεκριμένο στόχο να καταχωρήσει στοιχεία σε σχέση με τον φυσικό υπαρκτό χώρο και τα ανθρωπογεωγραφικά δρώμενα που αναπτύσσονται σ' αυτόν. Απώτερο σκοπό αυτής της μελέτης αποτελούσε η παρουσίαση πληρέστερων πληροφοριών για τον εξεταζόμενο χώρο, ώστε να αντληθούν χρήσιμα στοιχεία τα οποία θα καθορίσουν τους στόχους μίας Υψηλής Στρατηγικής, ενός έθνους που αγωνίζεται να απελευθερωθεί από τον Οθωμανικό ζυγό. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)