Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Οι Ρουμάνοι: Ιστορία και πολιτισμόςΚωδικός: 978-960-426-452-0Έτος έκδοσης: 2007Συγγραφέας: Marinescu, FlorinΕκδοτικός οίκος: ΙΩΛΚΟΣΡουμανία, Ευρωπαϊκή ιστορία, Εθνικές μελέτες

Οι Ρουμάνοι: Ιστορία και πολιτισμός
Tιμή Καταλόγου:20.00
Έκπτωση:76%
Τελική Τιμή:4.90€

Το παρόν έργο του ιστορικού Φλορίν Μαρινέσκου «Οι Ρουμάνοι - Ιστορία και Πολιτισμός» φέρνει σε στενή επαφή και γνωριμία το ελληνικό αναγνωστικό κοινό με την ιστορική πορεία του πολυπληθέστερου βαλκανικού λαού και του γεωγραφικού χώρου που αυτός κατοικεί, από τα βάθη των προϊστορικών χρόνων μέχρι τις μέρες μας. Εκτός από τα πλούσια πολιτικο-στρατιωτικά γεγονότα, εξετάζεται και ένα ευρύτατο φάσμα πτυχών των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ρουμανικού λαού σε τομείς όπως η λογοτεχνία, η γλυπτική, οι λαϊκές τέχνες, η αρχιτεκτονική κ.ο.κ. Καλύπτεται επίσης, με ειδική ένθετη μελέτη του ελληνιστή ιερέα Ηλία Φρατσέα, η πορεία και η δράση της ρουμανικής ορθόδοξης Εκκλησίας από την εισαγωγή του Χριστιανισμού στα τότε δακικά εδάφη μέχρι και την πρόσφατη μετακομμουνιστική εποχή. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 350
Παράλληλος τίτλος: The Romanians
Θέματα: Ρουμανία, Ευρωπαϊκή ιστορία, Εθνικές μελέτες
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα