Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Λεξικό ρημάτων της αρχαίας ελληνικής γλώσσαςΚωδικός: 978-960-400-057-9Έτος έκδοσης: 2005Συγγραφέας: Γιαννακόπουλος, Παναγιώτης Ε.Εκδοτικός οίκος: ΠΕΛΕΚΑΝΟΣΑρχαία Ελλάδα, Λεξικά, Γραμματική, συντακτικό & μορφολογία

Λεξικό ρημάτων της αρχαίας ελληνικής γλώσσας
Tιμή Καταλόγου:36.04
Έκπτωση:64%
Τελική Τιμή:12.90€

Η δεκαπενταετής, περίπου, κατάργηση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο και η συρρίκνωση των ωρών διδασκαλίας των κλασικών μαθημάτων είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παιδείας και την αποκοπή της νεοελληνικής γλώσσας από την πανάρχαιη κοιτίδα της. Τούτο υπήρξε η οδυνηρή διαπίστωση, που, φέρνοντας στην επικαιρότητα το αίτημα της σε βάθος διδασκαλίας της γλώσσας μας με αφετηρία τον αρχαίο ελληνικό γραπτό λόγο, οδήγησε, τελικά, στην επαναφορά του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στη Μέση Εκπαίδευση. Από τη νέα, λοιπόν, σχολική χρονιά (1993-1994), οι νεαροί μαθητές, σιγά σιγά και με τη βοήθεια των δασκάλων τους, θα αρχίσουν τη σπουδή του αρχαίου ελληνικού λόγου, στοχεύοντας σε μια ολοκληρωμένη πνευματική ζωή και σε έναν άρτιο νεοελληνικό λόγο. Αρωγός σ` αυτήν τους την προσπάθεια οι εκδόσεις `ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ`, παραδίδουν στο νεαρό αναγνωστικό τους κοινό, αλλά και στον κάθε Έλληνα, που πιστεύει στη διαχρονική πορεία της γλώσσας μας, το `ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ`, το πληρέστερο από τα ήδη κυκλοφορούντα. Το `ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ`, περιέχει κατ` απόλυτη αλφαβητική σειρά περισσότερα από 3.100 ρήματα, 400 των οποίων κλίνονται αναλυτικότατα σε πρακτικούς και εύχρηστους πίνακες. Τα ρήματα ερμηνεύονται, ετυμολογούνται, γίνεται συστηματική παράθεση των συντάξεών τους, ενώ, παράλληλα, παρατίθενται τα παράγωγα και οι σύνθετοι και αντίθετοι τους τύποι. Στο τέλος, αναφέρεται η πηγή (ο συγγραφέας και το έργο), όπου και πρωτοσυναντάται το κάθε ρήμα. Μεγάλη ευκολία, εξάλλου, παρέχουν στο νεαρό μαθητή οι αναλυτικοί πίνακες, όπου κλίνονται τα ανώμαλα (και όχι μόνο) ρήματα, διασαφηνίζοντας κάθε αμφιβολία, και οι οποίοι προς διευκόλυνση ακολουθούν τα συγκεκριμένα ρήματα. Με την πεποίθηση ότι η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της παιδείας μας αλλά και στην άνοδο του μορφωτικού επιπέδου του λαού μας, οι εκδόσεις `ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ` προσφέρουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό το `ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ`, ελπίζοντας ότι θα αποβεί το χρηστικό εργαλείο του κάθε σπουδαστή της αρχαίας ελληνικής γραμματικής.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 1366
Θέματα: Αρχαία Ελλάδα, Λεξικά, Γραμματική, συντακτικό & μορφολογία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα, Ελληνική, Αρχαία