Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Από την Εδέμ στο καθαρτήριοΚωδικός: 978-960-256-071-6Έτος έκδοσης: 1995Συγγραφέας: Μοδινός, ΜιχάληςΕκδοτικός οίκος: ΕΞΑΝΤΑΣΠεριβαλλοντολόγος σκέψη και ιδεολογία, Περιφερειακός και τοπικός προγραμματισμός

Από την Εδέμ στο καθαρτήριο
Tιμή Καταλόγου:10.83
Έκπτωση:55%
Τελική Τιμή:4.90€

Στα τέλη της χιλιετίας οι απολογισμοί θα γίνουν της μόδας. Φυσικό αυτό, αν και ο απολογισμός των επιπτώσεων της αναπτυξιακής διαδικασίας πάνω στη Φύση και την Κοινωνία αφορά την ιστορική περίοδο μισού το πολύ αιώνα. Μέσα σ' αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα συνέβησαν περισσότερες αλλαγές από όσες σ' όλη την προηγούμενη Ιστορία. Αλλαγές που, όποιες και αν είναι οι επιπτώσεις τους, θέτουν εν αμφιβάλω την επιβίωση του ανθρωπίνου γένους κατά μία κοινότοπη, όμως εξαιρετικά εύστοχη διατύπωση. Πρόκειται για μεταβολές ορισμένες από τις οποίες μπορούν να αποτιμηθούν ποσοτικά, άλλες ποιοτικά, που είναι πάντως αναμφισβήτητες. Πρόκειται ακόμα για κάτι σημαντικότερο: για μεταβολές που δεν έχουν γραμμικό, αλλά εκθετικό χαρακτήρα. Για μεταβολές δηλαδή με κύριο χαρακτηριστικό τους την επιτάχυνση.
Το βιβλίο αυτό του Μιχάλη Μοδινού πραγματεύεται ορισμένες από τις κύριες όψεις των επιπτώσεων της αναπτυξιακής διαδικασίας. Ταυτοχρόνως πραγματεύεται τη γέννηση της υπανάπτυξης και τη γεωγραφική κατανομή των μορφών που αυτή παίρνει. Την ώρα αυτή των αμφιβολιών, των ερωτημάτων, των επαγγελιών μιας νέας τεχνολογικής επανάστασης, είναι απαραίτητο να δούμε πού μας οδήγησαν τέσσερις δεκαετίες σχεδόν διαρκούς και παρατεταμένης συσσώρευσης, όπου εγκαθιδρύθηκε ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, όπου ο κόσμος έγινε απελπιστικά μικρός και οι αλληλεπιδράσεις αναπόφευκτες. Το τέλος των ιδεολογιών, το τέλος των επαναστάσεων, το τέλος των μύθων που εξέθρεφαν επί δεκαετίες οι προσδοκίες ενός επί γης παραδείσου, δεν σημαίνουν και το τέλος της σκέψης. Οφείλουμε λοιπόν να στοχασθούμε πάνω στο μέλλον, αφού όμως πρώτα αναγνώσουμε το παρελθόν. Αυτό είναι δυνατό και απαραίτητο, αφού το μέλλον ήδη κυοφορείται εντός του παρόντος, όσο και αν δεν είμαστε ικανοί να το δούμε ακόμη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ
Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΥ: ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΣ
Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ
Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΠΩΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΗΜΙΣΥ;
ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΟΠΛΟ
ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ
Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΚΡΙΣΗ: ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΑΖΑ
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 322
Θέματα: Περιβαλλοντολόγος σκέψη και ιδεολογία , Περιφερειακός και τοπικός προγραμματισμός
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα