Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η καταγωγή των ειδώνΚωδικός: 978-960-270-096-9Έτος έκδοσης: 1974Συγγραφέας: Darwin, Charles Robert, 1809-1882Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΓκοβόστηΕξέλιξη

Η καταγωγή των ειδών
Tιμή Καταλόγου:22.71
Έκπτωση:34%
Τελική Τιμή:15.00€

Ποιος μπορεί να εξηγήσει γιατί ένα Είδος είναι πολυάριθμο κι έχει απλωθεί σε πολλές περιοχές και γιατί ένα άλλο συγγενικό του είναι σπάνιο και περιορισμένο τοπικά; Κι όμως αυτές οι σχέσεις έχουν πολύ μεγάλη σημασία, γιατί αυτές καθορίζουν τη σημερινή ευημερία και θα καθορίσουν - όπως πιστεύω - τις μελλοντικές επιτυχίες και τη διαφοροποίηση κάθε οργανισμού που κατοικεί σ? αυτόν τον κόσμο. Ακόμα μικρότερες είναι οι γνώσεις μας γύρω από τις αμοιβαίες σχέσεις των αναρίθμητων οργανισμών του κόσμου στο διάστημα τόσων και τόσων γεωλογικών εποχών. Ωστόσο, αν και πολλά μένουν ακόμα - και θα μένουν για πολύ καιρό - σκοτεινά, εγώ, ύστερα από προσεκτικότατη μελέτη και κρίνοντας τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά μπορώ, δηλώνω πως δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι είναι λαθεμένη η άποψη - που ως πριν από λίγο καιρό παραδέχονταν οι περισσότεροι φυσιοδίφες και που την παραδεχόμουν και εγώ - ότι δηλαδή κάθε είδος δημιουργήθηκε ανεξάρτητα απ? τ? άλλα. Έχω ολότελα πειστεί ότι τα είδη δεν είναι αμετάβλητα, κι ότι όσα ανήκουν σ? αυτό που λέμε ίδιο γένος είναι κατευθείαν απόγονοι κάποιου άλλου Είδους που συνήθως έχει εκλείψει όπως ακριβώς οι αναγνωρισμένες ποικιλίες οποιουδήποτε Είδους προέρχονται από το Είδος αυτό. Κοντά σ? αυτά έχω την πεποίθηση πως η Φυσική Επιλογή υπήρξε το πιο σπουδαίο αλλά όχι και το αποκλειστικό μέσο μεταβολής.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο
Σελίδες: 525
Τίτλος πρωτότυπου: On the Origin of Species
Θέματα: Εξέλιξη
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα