Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Εισαγωγή στην κοινωνική έρευναΚωδικός: 978-960-218-750-0Έτος έκδοσης: 2011Συγγραφέας: Babbie, EarlΕκδοτικός οίκος: ΚΡΙΤΙΚΗΚοινωνία και πολιτισμός : γενικά, Κοινωνική θεωρία

Εισαγωγή στην κοινωνική έρευνα
Tιμή Καταλόγου:58.72
Έκπτωση:63%
Τελική Τιμή:22.00€

Το βιβλίο του Earl Babbie αποτελεί μια σύγχρονη εισαγωγή στην κοινωνιολογική έρευνα, σχεδιασμένη ώστε να ενισχύει την αυτενέργεια του φοιτητή. Ο συγγραφέας συνδυάζει τη ζωντάνια και την απλότητα του προφορικού λόγου με τη λεπτομερή και επιστημονικά τεκμηριωμένη παρουσίαση των θεμάτων, ενώ η ύλη και οι σχετικές αναφορές καλύπτουν τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις. Ο αναγνώστης θα βρει μια εισαγωγή σε θεωρητικές έννοιες, ευρεία γκάμα επιστημονικών μεθόδων έρευνας της κοινωνικής συμπεριφοράς, από τις ποιοτικές μέχρι τις ποσοτικές, με αναφορές στα σχετικά θεωρητικά τους πλαίσια και τις οπτικές, θα βρει ακόμη πολύτιμες υποδείξεις για τη διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας, καθώς και μια σειρά από ενδιαφέροντα και χρήσιμα θέματα, όπως η έρευνα αξιολόγησης, η βιβλιογραφική τεκμηρίωση και η δεοντολογία. Η παρουσίαση των τεχνικών και μεθόδων ολοκληρώνεται με πληθώρα πραγματικών παραδειγμάτων με τη σχετική βιβλιογραφική τεκμηρίωσή τους. Στα παιδαγωγικά χαρακτηριστικά του βιβλίου περιλαμβάνονται:
-Επισκόπηση κεφαλαίων: Κάθε κεφάλαιο ανοίγει με μια μεστή παράγραφο που υπογραμμίζει το βασικό περιεχόμενό του.
-Πλαίσια με σημαντικές ποιοτικές μελέτες, πρακτικές οδηγίες και παραδείγματα από την πραγματικότητα.
-Παρουσίαση ορολογίας: Οι βασικοί όροι τονίζονται στο κείμενο και ο ορισμός τους παρουσιάζεται στο κάτω μέρος της σελίδας.
-Σχέδιο ερευνητικής πρότασης: μια σειρά συνδεδεμένων ασκήσεων που προτρέπει τους φοιτητές να εφαρμόσουν όσα έμαθαν στην ανάπτυξη της δικής τους ερευνητικής πρότασης.
-Ερωτήσεις επανάληψης για τον έλεγχο της κατανόησης του περιεχομένου κάθε κεφαλαίου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

 

ΠΟΛΛΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 807
Τίτλος πρωτότυπου: Introduction to Social Research
Θέματα: Κοινωνία και πολιτισμός : γενικά, Κοινωνική θεωρία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα