Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ημερολόγιον Πολέμου-Κατοχής-Απελευθερώσεως (1940-1944)Κωδικός: 978-960-16-7817-7Έτος έκδοσης: 2018Συγγραφέας: Παππάς, ΓιώργοςΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1940-49, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Ημερολόγιον Πολέμου-Κατοχής-Απελευθερώσεως (1940-1944)
Tιμή Καταλόγου:19.90
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:17.91€

Στον τόμο αυτό δημοσιεύεται το ημερολόγιο του Γιώργου Κ. Παππά, ο οποίος υπηρέτησε στο μέτωπο κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και κατόπιν, από την άνοιξη του 1941, ενεπλάκη ενεργά στην Αντίσταση ως ιδρυτικό και ηγετικό μέλος της οργάνωσης Εθνική Δράση, μιας από τις σημαντικότερες της κατοχικής περιόδου. Στο κείμενο του Γ. Παππά ενσωματώνονται πολύτιμες πληροφορίες για την εμπειρία του στρατιώτη του 1940-1941, αλλά και για τις εμπειρίες και την καθημερινότητα του ανθρώπου της Κατοχής, αποτυπωμένες από έναν μορφωμένο άνθρωπο, με λεπτομέρεια και καθαρότητα: από τις προσωπικές σχέσεις και τη ζωή του στρατιώτη του μετώπου, την αγωνία της καθημερινότητας, της επιβίωσης και της διατροφής κατά την Κατοχή μέχρι τις επαφές με σημαντικά πρόσωπα του αστικού πολιτικού χώρου στην κατεχόμενη Αθήνα, την περιπετειώδη πορεία της διαφυγής στη Μέση Ανατολή, τις δύσκολες σχέσεις με τους Βρετανούς και την εμπειρία του από τα Δεκεμβριανά. Η μαρτυρία του εισφέρει πολύτιμο υλικό για την περισσότερο σφαιρική και ολοκληρωμένη κατανόηση μιας κρίσιμης περιόδου στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 472
Θέματα: Ιστορία, Γιώργου Κ. Παππά, Ελληνοϊταλικός πόλεμος, ημερολόγιο, Κατοχή, Μέση Ανατολή
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Κοινό: Γενικά/εμπόριο