Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣΚωδικός: 978996322580Έτος έκδοσης: 2016Συγγραφέας: Ανδρέου Άννα

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ
Tιμή Καταλόγου:25.00
Έκπτωση:12%
Τελική Τιμή:22.00€

Τούρκοι στρατηγοί και αξιωματικοί του τουρκικού στρατού μιλούν για πρώτη φορά σε μια Ελληνοκύπρια δημοσιογράφο. Μια έρευνα που ξεκίνησε από το 2011 στην Τουρκία και κράτησε πέντε χρόνια.

Για την Τουρκία δεν ήταν ένας περίπατος η τουρκική εισβολή όπως νομίζαμε μέχρι σήμερα. Οι ανώτατοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού φοβήθηκαν εκείνα τα πρώτα 24ωρα ότι δεν θα τα κατάφερναν και μαρτυρούν ότι έζησαν έναν εφιάλτη. Η αποτυχία για τον τουρκικό στρατό ήταν πολύ κοντά. Ήταν τόσο κοντά που το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό αν υπήρχε πιο οργανωμένη αντίσταση από την Εθνική Φρουρά και την ΕΛΔΥΚ.

Ξεκίνησα τις συνεντεύξεις έχοντας στον νου ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας εποχής. Οι Τούρκοι αξιωματικοί φεύγουν ένας ένας από τη ζωή. “Πρέπει να καταγράψουμε την ιστορία”, έλεγα σε όλους όταν τελικά κατάφερνα να τους συναντήσω.

Κι ύστερα ήθελα να δω τι σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι για την εισβολή. Είναι και γι αυτούς ένα έγκλημα ή είναι βάρβαροι που το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το μίσος, οι εκτελέσεις, οι βιασμοί; Ποιοι είναι; Πως είναι; Έχουν τύψεις γι αυτά που έκαναν; Παραδέχονται αυτά που έκαναν; 

Σελίδες 272 με πολλές πρωτότυπες φωτογραφίες.

Εκδόσεις ΑΒ Πολιτική