Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο θρυμματισμένος κόσμοςΚωδικός: 978-960-7949-24-0Έτος έκδοσης: 1992Συγγραφέας: Καστοριάδης, Κορνήλιος, 1922-1997Εκδοτικός οίκος: ΎΨΙΛΟΝΔυτική φιλοσοφία, από το 1900 - σήμερα, Κοινωνιολογία, Πολιτική επιστήμη και θεωρία

Ο θρυμματισμένος κόσμος
Τελική Τιμή:15.00€

Ποτέ άλλοτε το καθήκον του φιλοσοφικού στοχασμού δεν υπήρξε τόσο βαρύ και τόσο δύσκολο όσο είναι σήμερα. Αυτός πιθανότατα είναι και ο λόγος που η εποχή μας σπεύδει να διακηρύξει το τέλος της φιλοσοφίας, το αδιέξοδο της μεταφυσικής ή την ανάγκη να υποταχθούμε όλοι στον Νόμο που αποκάλυψε ένας απρόσιτος Άλλος. Το τέλος της φιλοσοφίας θα σήμαινε το τέλος του αιτήματος της αυτονομίας. Κι είναι αλήθεια ότι το αίτημα αυτό, που ενσαρκώθηκε ελλιπώς και εν μέρει στην ελληνοδυτική ιστορία, βρίσκεται σήμερα υπό απειλήν. (. . .) Το βιβλίο αυτό, που συγκεντρώνει διάφορα κείμενα, συνεχίζει και εμβαθύνει τις σκέψεις που διατύπωσε ο Κορνήλιος Καστοριάδης στο έργο του «Τα σταυροδρόμια του Λαβυρίνθου».


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 250
Θέματα: Δυτική φιλοσοφία , από το 1900 - σήμερα, Κοινωνιολογία, Πολιτική επιστήμη και θεωρία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα