Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η ηθική των Σαμουράι στη σύγχρονη ΙαπωνίαΚωδικός: 978-960-229-116-0Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Mishima, Yukio, 1925-1970Εκδοτικός οίκος: ΕΡΑΤΩΙαπωνία, Λογοτεχνικά δοκίμια

Η ηθική των Σαμουράι στη σύγχρονη Ιαπωνία
Tιμή Καταλόγου:10.60
Έκπτωση:29%
Τελική Τιμή:7.50€

Για τον Μίσιμα τόσο ο φασισμός όσο και ο κομουνισμός είναι από τη μεριά των «βαρβάρων»· δικός του είναι μόνο ο κώδικας της ηθικής των σαμουράι. Ιδεογράμματα βαθιά χαραγμένα στο σώμα των ιαπωνικών νησιών. Δεν είναι τυχαίο που από τα τρία Μπουσίντο που έχουν εμφανιστεί ιστορικά στη Ιαπωνία, ο Μίσιμα διαλέγει το πιο αυστηρό, το πιο φανατικό· σε όλους τους σκοπούς τοποθετεί τον εθελούσιο θάνατο, αυτόν χωρίς το παραμικρό κάλυμμα, πάνω από τη συμφιλίωση με το κενό. Η επιλογή του αυτή κρύβει εντέλει και τον πιο βαθύ ανθρωπισμό. Αν εκτιμούμε τόσο πολύ την αξιοπρέπεια της ζωής, γιατί δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε και την αξιοπρέπεια του θανάτου; Κανένας θάνατος δεν μπορεί να θεωρηθεί μάταιος.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 124
Τίτλος πρωτότυπου: Hagakure Nyumon
Θέματα: Ιαπωνία, Λογοτεχνικά δοκίμια
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα