Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Αγριολούλουδα της ΚρήτηςΚωδικός: 978-960-8227-75-0Έτος έκδοσης: 2006Εκδοτικός οίκος: Mediterraneo EditionsΕλλάδα, Τα δέντρα, αγριολούλουδα και φυτά

Αγριολούλουδα της Κρήτης
Tιμή Καταλόγου:19.78
Έκπτωση:14%
Τελική Τιμή:17.00€

Η Κρήτη αποχωρίστηκε από την ηπειρωτική Ελλάδα περίπου πριν 5.000.000 χρόνια. Η απομόνωση αυτή σε συνδυασμό με την ύπαρξη μεγάλων ορεινών όγκων που λειτούργησαν σαν ``βοτανικά νησιά`` μέσα στο ίδιο το νησί, εξηγεί το μεγάλο βαθμό ενδημισμού των φυτών της, αφού σχεδόν το ένα στα δέκα φυτά είναι ενδημικό. Στην Κρήτη απαντώνται πάνω από 1700 διαφορετικά είδη. Ο πλούτος αυτός γίνεται καλύτερα κατανοητός, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Αγγλία με 30 φορές περίπου μεγαλύτερη επιφάνεια έχει λιγότερα είδη και σχεδόν κανένα ενδημικό. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται πάνω από 500 φυτά, τα πιο αντιπροσωπευτικά του νησιού, από τα πιο κοινά μέχρι τα πιο σπάνια. Μικρά επεξηγηματικά κείμενα που εστιάζουν στα βοτανικά χαρακτηριστικά των φυτών, στις μυθολογικές αναφορές και συχνά στην ετυμολογία των ονομάτων τους, σε συνδυασμό με πλήθος φωτογραφιών, κάνουν το βιβλίο αυτό απαραίτητο βοήθημα κάθε φυσιολάτρη. 

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 204
Θέματα: Ελλάδα, Τα δέντρα, αγριολούλουδα και φυτά
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα