Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ρήγας ΒελεστινλήςΚωδικός: 978-960-7213-89-1Έτος έκδοσης: 1995Συγγραφέας: Σπανδωνής, ΓιάννηςΕκδοτικός οίκος: ΩΚΕΑΝΙΔΑΝοτιοανατολική Ευρώπη, Ευρωπαϊκή ιστορία

Ρήγας Βελεστινλής
Τελική Τιμή:14.00€

«Όλον το έθνος αδικείται όταν αδικείται ένας μόνος πολίτης». Τα αισθήματα και τα νοήματα που εκφράζουν τούτα τα λόγια του Ρήγα, αποτελούν το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίστηκε η βιογραφία του «Επαναστάτη με τα τραγούδια» από τον Γιάννη Σπανδώνη. Ο συγγραφέας κοιτάζει τον πρωτεργάτη της εθνεργασίας από μια καινούρια οπτική γωνία, εξετάζοντας τις ανθρώπινες αδυναμίες του αλλά και το βαθιά δημοκρατικό του πνεύμα. Δυο πλευρές δηλαδή για τις οποίες αδιαφόρησαν λίγο πολύ οι ιστοριογράφοι. Στο βιβλίο, εκτός από τα δραματικά γεγονότα της ζωής του εθνομάρτυρα - ζωής και σκέψης που θα μπορούσαν να χρησιμέψουν σαν φάρος στη σημερινή συγκυρία -, ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή, κι ο αναγνώστης ζει και ανασαίνει την ατμόσφαιρα των Παραδουνάβιων Ηγεμονιών με τη φαναριώτικη αριστοκρατία, της αυτοκρατορικής Βιέννης και της Τεργέστης των Ελλήνων εμπορευομένων.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 252
Θέματα: Νοτιοανατολική Ευρώπη, Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα